Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Πώς κόπηκε από τα ψηφοδέλτια ο Μπογδάνος

Με προσεκτικές, προπαρασκευαστικές κινήσεις, ώστε να αποδώσει άµεσα µετά τις εκλογές ο «γαλάζιος» οδικός χάρτης για την οικονοµία, προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χθες είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους µεγάλων γερµανικών εταιρειών, παρουσία του Γερµανού πρέσβη στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας εξήγησε στους Γερµανούς συνοµιλητές του ότι η σχέση Ελλάδας – Γερµανίας θα πρέπει να επαναθεµελιωθεί, και από τον άξονα οφειλέτη – πιστωτή των τελευταίων χρόνων να υπάρξει µία ουσιώδης µετάβαση σε ένα νέο πλαίσιο αµοιβαίας επωφελούς συνεργασίας µε επίκεντρο τις επενδύσεις. Ούτως ή άλλως, η προσέλκυση επενδύσεων, που θα οδηγήσει -κατά το «γαλάζιο» αξίωµα- στη δηµιουργία νέων και καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας, µαζί µε την προσήλωση στις επενδύσεις είναι κοµβικής σηµασίας για το κυβερνητικό πρόγραµµα της Ν∆, καθώς θα εκπέµψει σήµα ανάκτησης της διεθνούς εµπιστοσύνης της χώρας. Στους εκπροσώπους των γερµανικών εταιρειών ο κ. Μητσοτάκης επεσήµανε ότι η χώρα µας µπορεί να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αναφορικά µε το φλέγον ζήτηµα των κόκκινων δανείων, στην Πειραιώς εκτιµούν ότι η ενδοκυβερνητική διάσταση ανάµεσα στους Γιάννη ∆ραγασάκη και Αλέκο Φλαµπουράρη υποκρύπτει µικροπολιτικές στοχεύσεις του Μεγάρου Μαξίµου, ενώ έρχεται απλώς να υπογραµµίσει τη δεδοµένη αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη, επανέφερε την από το 2016 κατατεθείσα «γαλάζια» πρόταση υπό τον τίτλο «∆εύτερη ευκαιρία», ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες το έχουν ανάγκη, να µην επιβραβευθούν στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά και να µην τεθεί εν κινδύνω η σταθερότητα του τραπεζικού συστήµατος.

Τίτλους τέλους στην προοπτική ενσωµάτωσης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια έβαλε η Μαρία Σπυράκη, η οποία, ερωτηθείσα σχετικώς στο χθεσινό briefing, σχολίασε πως «αυτές οι συµπεριφορές είναι ξένες προς τη Ν∆».

Το µοιραίο τιτίβισµα…
Σύµφωνα µε πληροφορίες, το κλίµα για τον κ. Μπογδάνο είχε βαρύνει από τα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας, µετά το τιτίβισµά του περί ΕΡΤ και τανκς, το οποίο είχε προκαλέσει άκρως δυσµενή σχόλια σε µεγάλη µερίδα «γα-
λάζιων» στελεχών και έντονη δυσαρέσκεια στην Πειραιώς. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, την απόφαση να µη συµπεριληφθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη λίστα της Α’ Αθηνών, όπως υπήρχε έντονη φηµολογία το προηγούµενο χρονικό διάστηµα, έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το