Τοπικά

Νέα δήλωση Γ. Αναστασίου: Προσήλωση στην ενότητα χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση την δική μου επιλογή ως υποψηφίου

Σε νέα, σημερινή, δήλωσή του σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου για τον Δήμο Βόλου στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Αναστασίου επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η συζήτηση μεταξύ των δυο κομμάτων για την ανάδειξη μιας κοινής υποψηφιότητας, καθώς θεωρεί μέγιστο πολιτικό λάθος να κατέλθουν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ίδιος δηλώνει προσηλωμένος στον στόχο ενότητας και στην κατεύθυνση αυτή διευκρινίζει ότι δεν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την δική του επιλογή ως υποψηφίου.

Ολόκληρη η δήλωση:

Ως ενεργός πολίτης και πολιτικό στέλεχος της ευρείας δημοκρατικής παράταξης της πόλης που έχει αντιταχθεί στη πράξη με πολιτικό αγώνα -και όχι στα λόγια με έξυπνα ευφυολογήματα- στο φαινόμενο του μπεϊσμού, είμαι υποχρεωμένος ν’ αποσαφηνίσω πλήρως την θέση μου ως προς το παρών που δήλωσα στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επιλογή επικεφαλής και τη συγκρότηση ενός κοινού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου των προοδευτικών δυνάμεων το οποίο έχει ανάγκη η πόλη.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος – και σε αυτή την κατεύθυνση όλο αυτό το διάστημα τοποθετούμαι με συνέπεια-, ότι, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλες πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις της πόλης, πρέπει να υπερβούν εαυτούς και να συγκροτήσουν ένα ενιαίο προοδευτικό ψηφοδέλτιο νίκης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Βόλου.

Η δήλωση ενδιαφέροντός μου ως προς την πολιτική αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη και αντικειμενικά υπάρχουν ως διαδικασίες από τα κόμματα, είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με στόχο, την εμβάθυνση της δημοκρατικής συμμετοχικής διαδικασίας της τοπικής κοινωνίας στην επιλογή του επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητικής προοδευτικής παράταξης που πρέπει να δημιουργηθεί. Προς τούτο πρότεινα τη διενέργεια δημοσκόπησης καθώς και ευρείες συνελεύσεις μελών και φίλων των δημοτικών παρατάξεων, στις οποίες θα μπορούσαν να στηθούν και κάλπες, ώστε συμμετοχικά και με απόλυτα διαφανή και ευρύ τρόπο ν’ αναδειχθεί ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος.

Η επίσημη εκδήλωση του ενδιαφέροντός μου προς αξιολόγηση, θυμίζω συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, όταν και διαπίστωσα τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ – ως δημοσιογράφος ας μου επιτραπεί να έχω και την πληροφόρηση και την κρίση ώστε ν’ αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει- πιθανά αδιέξοδα στις συζητήσεις επί των προσώπων που εκείνη τη στιγμή συζητούνταν σε παρασκηνιακό κομματικό επίπεδο και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες άκαρπες αντίστοιχες προσπάθειες σύγκλησης με άλλα πρόσωπα καθ’ όλα σεβαστά όπως και όλοι που βρίσκονται στο επίκεντρο. Το παρών μου στην πολιτική αξιολόγηση, δεν ήρθε ως αυτοπρόταση συμβιβασμού, ούτε για να διχάσει κανέναν εντός και εκτός των κομμάτων. Έχει έναν και μόνον στόχο, να ενώσει με πολιτικά χαρακτηριστικά κοινωνίας, αγώνων, αξιοπιστίας και σοβαρής προοπτικής νίκης, τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης μέσα από πολιτικές, εσωκομματικές και προσωπικές υπερβάσεις που είναι αναγκαίες απ’ όλους σε αυτή την δύσκολη διαδικασία στην οποία δεν πρέπει να επιτραπούν λογικές πολιτικής ανθρωποφαγίας κανενός.

Στην κατεύθυνση αυτή συναντήθηκα χθες Τρίτη και με την αντιπροσωπεία της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να δείξω ότι οι πολιτικές υπερβάσεις που πρεσβεύω, πρέπει στην πράξη να υπάρξουν και να είναι ορατές με απόλυτα διαφανή τρόπο στη τοπική κοινωνία, σε αυτή την ιδιαίτερη σε πανελλαδικό επίπεδο πολιτική – αυτοδοικητική μάχη του Δήμου Βόλου. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με πρωτοπόρες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του χώρου και με ειλικρίνεια η συζήτηση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως τον κίνδυνο η δημοκρατική παράταξη να κατέλθει με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις επικείμενες εκλογές, κάτι το οποίο θεωρώ πως θα είναι μέγιστο πολιτικό λάθος. Παραμένω προσηλωμένος στον στόχο ενότητας του προοδευτικού χώρου της πόλης και του πλειοψηφικού ρεύματος που πρέπει να δημιουργηθεί ως απάντηση στα όσα ζούμε στη πόλη τα τελευταία χρόνια. Ως ενεργός πολίτης και πολιτικό στέλεχος προσπαθώ να συμβάλω θετικά σε αυτή την προοπτική, χωρίς να θέτω φυσικά ως απαραίτητη προϋπόθεση την δική μου επιλογή ως υποψηφίου. Είναι ξεκάθαρο δε, πως δεν διαπραγματεύομαι την ατομική και πολιτική μου αξιοπρέπεια απέναντι σε πιθανές υστερόβουλες σκοπιμότητες ή απρέπειες που δεν με αφορούν, όπως δεν αφορούν το πολιτικό διακύβευμα της επιστροφής στη δημοκρατική κανονικότητα της πόλης και φυσικά την τοπική κοινωνία, που σε ότι αφορά το πρόσωπό μου έχει ήδη δώσει την απάντηση της και εάν χρειαστεί και πάλι είμαι βεβαίως λόγω της ειλικρινούς σχέσης που έχω αναπτύξει με αυτή , πως θα ξαναδώσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το