Ελλάδα

Νέα δεδομένα για τους δύο δικηγόρους – Δίωξη και για εκβίαση στα μέλη του κυκλώματος

Tην Δευτέρα το πρωί θα περάσουν το ανακριτικό κατώφλι οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».
Ο 65χρονος και η 45χρονη ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φέρονται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση
Στην υπόθεση ανατρέπονται τα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά κι ενός μάρτυρα «κλειδί» που φέρεται ναι «καίει» τον 64χρονο δικηγόρο, οδήγησαν τον ανακριτή στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Στο μεταξύ, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης. Πληροφορίες αναφέρουν πως αφορά στην εκβίαση που έχει καταγγείλει ο Αρης Φλώρος ότι δεχόταν για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου, αλλά και της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ο συνήγορος του 65χρονου συλληφθέντος δικηγόρου, Αλεξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Σημειώνεται, ότι από νωρίς το πρωί ο Αρης Φλώρος ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa αλλά και για ηθικη αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου, επανέλαβε μεταξύ άλλων όσα έχει πει και στο παρελθόν σχετικά με το ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024