Πολιτισμός

Νέα χρονιά για το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2019-2020 προγραμματίζει τη λειτουργία προγραμμάτων που αφορούν στις εικαστικές τέχνες, στη λογοτεχνία και στην ποίηση, στο θέατρο, στη γλώσσα και στον πολιτισμό άλλων χωρών, καθώς και στην πληροφορική. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:
Δημιουργική Γραφή, θα λειτουργήσουν τμήματα Α’, Β’ και Γ’ κύκλου, εφήβων και ενηλίκων, εργαστήρι Ποίησης, Ταξιδιωτικής Αφήγησης και δημιουργίας Ταξιδιωτικών Οδηγών, Αστυνομικής Λογοτεχνίας και Κινηματογραφικoύ Σεναρίου.
Φωτογραφία, θα λειτουργήσουν τμήματα Α’, Β’ και Γ’ κύκλου αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες).
Photoshop. Το σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.
Ζωγραφική, πρόκειται για εργαστηριακούς κύκλους μαθημάτων με διάφορες θεματικές ενότητες. Οι κεντρικοί άξονες των εργαστηρίων είναι η εκμάθηση του ελεύθερου σχεδίου, του χρώματος και άλλων τεχνικών που θα πραγματοποιούνται από διαφορετικούς εκπαιδευτές. Το μάθημα διάρκειας τριών ωρών θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και απευθύνεται τόσο σε εφήβους, όσο και σε ενήλικες.

Εργαστήρι Ψηφιδωτού – Α’ κύκλος, «Η συνάντηση με την Τέχνη του Αρχαίου Ψηφιδωτού. Πρόκειται για εργαστήρι εκμάθησης της τέχνης του Ψηφιδωτού, το οποίο θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι συμμετέχοντες αρχικά θα ασχοληθούν με την τέχνη του Κλασικού Ψηφιδωτού και στη συνέχεια με το Σύγχρονο Ψηφιδωτό.
Κεραμική, πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι μύησης στη τέχνη της πηλοπλαστικής.
Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ: Αρχαρίων (24 ώρες), Τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (30 ώρες). Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι ενότητες: Microsoft Word, Microsoft Εxcel, Internet Outlook, Microsoft Access (20 ώρες), Microsoft PowerPoint (20 ώρες), δημιουργίας Ιστοσελίδας (στο περιβάλλον WordPress) (30 ώρες), εκμάθησης και σωστής χρήσης του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (12 ώρες), διαφήμισης στα SOSIAL MEDIA (SOSIAL MEDIA MARKETING) (24 ώρες)
Comic – Η 9η Τέχνη, το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως σχεδιαστικής εμπειρίας. Θα λειτουργήσουν τμήματα εφήβων και ενηλίκων.

Εργαστήρι Εικαστικών Κατασκευών. Κατασκευές από απλά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί και χαρτοπολτό, στολισμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορες εικαστικές διακοσμητικές συνθέσεις στο πλαίσιο μιας καλλιτεχνικής έμπνευσης και αναζήτησης εξωτερικεύοντας και εκφράζοντας πτυχές της προσωπικότητάς τους. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.
Πολιτιστικό πρόγραμμα Ισπανικής Γλώσσας, πρόκειται για ένα πολιτιστικό «ταξίδι» στον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, την ιστορία και την κουλτούρα των Ισπανόφωνων χωρών μέσα από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

Εργαστήριο Ιστορίας Τέχνης με το πρόγραμμα «Ταξίδια με (την) Τέχνη» για ένα δίωρο την εβδομάδα.
Θεατρικό Εργαστήρι που λειτουργεί στο Αχίλλειον για προχωρημένους και αρχάριους, εφήβους και ενήλικες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στα τηλέφωνα 2421033692 και 2421025363.

Δημοτικό Ωδείο Βόλου
Τα τμήματα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 5 – 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, έως και τα ειδικά διαμορφωμένα Εργαστήρια.
Πληροφορίες για τις εγγραφές παρέχονται από τη γραμματεία του Ωδείου στο τηλέφωνο 2421036992 (ώρες γραμματείας 9.00 – 22.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το