Τοπικά

Νέα Αριστερά Μαγνησίας: Η πολιτική και η Αριστερά επιστρέφουν

 

Η Νέα Αριστερά Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Χαρά, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και ελπίδα, είναι ορισμένες από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το κλίμα που κυριάρχησε στην πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς.

Η συμμετοχή 1300 συντρόφων και συντροφισσών από όλη την Ελλάδα, με 32 αντιπροσώπους από τη Μαγνησία, η διεξαγωγή παράλληλων θεματικών συζητήσεων για ζητήματα όπως ο φεμινισμός, ο πολιτισμός, η αυτοδιοίκηση, ο παραγωγικός μετασχηματισμός, η εξωτερική πολιτική και πολλά άλλα, και το περιεχόμενο των δεκάδων ομιλιών, αποδεικνύουν πως το στοίχημα κερδήθηκε.

Η Νέα Αριστερά είναι εδώ. Και όπως τονίστηκε στο άνοιγμα της συνδιάσκεψης, «όχι για να κάνουμε μία νέα αρχή όπως λέει το κλισέ. Δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στη διαχρονική προσπάθεια των ανθρώπων να ζούνε καλύτερα, πιο δίκαια και πιο ελεύθερα».

Το τριήμερο της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκε με την έγκριση της η Ιδρυτικής Διακήρυξης, της Πολιτικής Απόφασης και ενός συνοπτικού κειμένου Αρχών με τίτλο «Τι είναι και τι θέλει η Νέα Αριστερά». Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα το μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό που αριθμεί 238 μέλη και το οποίο αποτυπώνει τον πανελλαδικό οργανωτικό ιστό της Νέας Αριστεράς, δηλαδή την εκπροσώπηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των νέων κινημάτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και των δυναμικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Από την οργάνωση της Μαγνησίας συμμετέχουν οι Άκης Καλαμαράς και Γιώργος Σταμπουλής.

Με αρχές, πρόγραμμα και στόχευση, ριχνόμαστε στη μάχη των Ευρωεκλογών. Και με την πίστη ότι οι ιδέες μας αξίζουν και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, δίνουμε την πολιτική μάχη για την Δημοκρατική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα, πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκλογές στον ΠΣΔΜ – Η Ν. Μαγνησίας

  Οι εκλογές του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων -Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του τμήματος Μαγνησίας θα πραγματοποιηθούν…

4 Μαρτίου 2024

Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε περιστατικό που σημειώθηκε σε κατοικία…

4 Μαρτίου 2024

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία»

Για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης…

4 Μαρτίου 2024

Άλογα το έσκασαν από τον στάβλο και προκάλεσαν… κυκλοφοριακό κομφούζιο σε αυτοκινητόδρομο

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσαν σε αυτοκινητόδρομο του Κλίβελαντ δύο άλογα της αστυνομίας, τα οποία ξέφυγαν από…

4 Μαρτίου 2024

Η ομιλία του Γιάννη Πατρίκου

  Την Τετάρτη, 6η Μαρτίου 2024, και ώρα 18:00 στην αίθουσα της «Χριστιανικής Στέγης Βόλου…

4 Μαρτίου 2024

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Μίνι κακοκαιρία αναμένεται από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, αλλά…

4 Μαρτίου 2024