Αθλητισμός

Νέα αρχή με Νηρέα Χαλανδρίου επιχειρεί στο πόλο ο Βόλος

Παιχνίδι κομβικής σημασίας δίνει σήμερα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση για την 8η αγωνιστική της Α2 πόλο με την οποία ανοίγει η αυλαία του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος. Στις 5 το απόγευμα θα αναμετρηθεί με τον Νηρέα Χαλανδρίου στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» και θέλει πάση θυσία το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το ματς είναι ντέρμπι ουραγών στον βόρειο όμιλο, με τον Βόλο να βρίσκεται στην 8η θέση και τελευταία θέση με δύο βαθμούς στο ενεργητικό του, ενώ ο Νηρέας είναι 7ος με τέσσερις βαθμούς. Τους τρεις από αυτούς τους είχε κατακτήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Χαλάνδρι, όταν είχε επικρατήσει με 8-7.

Με δεδομένο ότι η 6η θέση προσφέρει την απευθείας παραμονή, ότι η 7η δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ και ότι η ομάδα που θα έλθει 8η θα παίξει και αυτή στα πλέι άουτ, αλλά με μειονέκτημα έδρας, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντικό είναι το σημερινό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες

Ο Βόλος «καίγεται» για  τη νίκη που τη χρειάζεται για να ξεπεράσει στη βαθμολογία τον αντίπαλό του. Αν μάλιστα αυτή είναι με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά τότε το κέρδος θα είναι διπλό μια και έτσι θα υπερτερεί και σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας.

Ουσιαστικά επιδιώκει μία νέα αρχή όπως τόνισε στη «Θ» ο προπονητής Σάκης Πλατανίτης: «Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη για να βάλουμε από κάτω στη βαθμολογία τον Νηρέα και η οποία θα μας δώσει την ώθηση για τη συνέχεια. Έχουμε δουλέψει πολύ στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και είμαστε αισιόδοξοι ότι με την έναρξη του δευτέρου γύρου θα κάνουμε μία νέα αρχή».

Ο Βόλος θα έχει σήμερα στη σύνθεσή του ένα καινούργιο πρόσωπο που αποτελεί χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα. Ο λόγος για τον Γιάννη Εγνατιάδη (φωτό). Πρόκειται για 19χρονο περιφερειακό, που είναι Βολιώτης στην καταγωγή και πιστεύεται ότι θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.

Ο Εγνατιάδης  ξεκίνησε το πόλο στη Νίκη και στα 14 του πήγε στον Παναθηναϊκό. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στα πρωταθλήματα υποδομών. Ως μέλος της Εθνικής Εφήβων πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2021, ενώ το 2019 έλαβε μέρος και στο Ευρωπαϊκό Παίδων όπου η Ελλάδα είχε πάρει την 4η θέση. Επίσης, να αναφέρουμε το ότι εξασφάλισε αθλητική υποτροφία στο St. Francis College της Νέας Υόρκης.

Για το σημερινό ματς διαθέσιμοι παίκτες είναι οι: Νάσιος, Εγνατιάδης, Καραΐσκος, Βερβερίδης, Καψάλης, Καλαμπαλίκης, Δημητρίου, Πετρόπουλος, Χρ. Κουφιδάκης, Βασιλούδης, Λιμπιτάκης, Γλούμης, Μαλαμούσης, Νικολέρης, Μεριστούδης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Ζεμπέογλου, Κανάκης, Πριτσίνης, Πέτρου, Πανίδης, Ρουμελιώτης.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος και η Μαρία Δασκαλοπούλου με παρατηρητή τους τον Αναστάσιο Κωνσταντινίδη. Στη γραμματεία θα βρίσκονται οι Αργυρώ Βασιλειάδου, Σοφία Τασιού, Ιφιγένεια Νάνου.

* Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο είναι το εξής:

Σάββατο 27/1

Κολ. Νέας Ιωνίας, 17.00, Βόλος-Νηρέας Χαλ.

Κολ. Αμαρουσίου, 17.00, Μαρούσι-Φοίβος

Κυριακή 28/1

Κολ. Ηλιούπολης, 15.00, Ηλιούπολη-Ν.Ο. Λάρισας

Κολ. Εθνικό Θεσσαλονίκης, 15.30, Άρης-ΝΑΟ Κέρκυρας

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Ειδικότερα, στη Β' Παθολογική νοσηλεύονται ένας 89χρονος…

10 Φεβρουαρίου 2024

Νεράντζια

Ο Βόλος έχει γεμίσει με νεραντζιές και κάθε χρόνο τα νεράντζια πέφτουν από τα δέντρα,…

10 Φεβρουαρίου 2024

Ένα σπάνιο σύνδρομο με ραγδαία κατάληξη στοίχισε τη ζωή στον 8χρονο Βασίλη

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στη Λαμία από την ξαφνική απώλεια ενός 8χρονου παιδιού, το…

10 Φεβρουαρίου 2024

Στο Φάιναλ Φορ των W Rising Stars μετέχουν οι νεάνιδες του Ολυμπιακού

«Πάμε να το ζήσουμε, είμαστε στο φάιναλ φορ, ως οι μοναδικές εκπρόσωποι της ελληνικής περιφέρειας…

10 Φεβρουαρίου 2024

Κλάδεμα

Αδυνατούν να δουν αν καταφθάνει το λεωφορείο οι καθήμενοι στην στάση στη συμβολή των οδών…

10 Φεβρουαρίου 2024

Σε εξέλιξη το θρίλερ με την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη,…

10 Φεβρουαρίου 2024