Τοπικά

Nέα αποχή εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου από την αξιολόγηση

Αποφασισμένοι να απέχουν από την αξιολόγηση που για δεύτερη φορά δρομολογεί η κυβέρνηση, είναι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου οι οποίοι προχθές πραγματοποίησαν ευρεία συνάντηση στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων παρουσία ενός εκπροσώπου του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τεσσάρων εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ.
Μάλιστα χθες μοιράστηκαν από το σωματείο των εργαζομένων στα μέλη του αιτήσεις-συμμετοχής στην αποχή από την αξιολόγηση για να τις συμπληρώσουν και μετά να δοθούν ξανά στο Δ.Σ., ώστε μετά να σταλούν στη διοίκηση.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κωνσταντίνος Μηνδρινός επισήμανε πως «μετά από την παρουσίαση των προτάσεων από τους ομιλητές ακολούθησαν ερωτήσεις και ποια στάση θα κρατήσουμε.
Αποφασίστηκε να ακολουθήσουμε τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης-συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.
Τα Έντυπα μοιράζονται ήδη από τον Σύλλογο τους εργαζόμενους, θα συμπληρωθούν και θα κατατεθούν στον Σύλλογο. Στη συνέχεια θα κατατεθεί ομαδικά από το Σύλλογο με πρωτόκολλο στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού».

Ο κ. Μηνδρινός πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην εκβιαστική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία απειλεί όσους εργαζόμενους και προϊσταμένους δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση. Ειδικότερα απειλούνται οι προϊστάμενοι που δεν θα αξιολογήσουν τους εργαζόμενούς τους με το να μην ξαναγίνουν προϊστάμενοι. Επίσης οι εργαζόμενοι με προσόντα που θέλουν να γίνουν προϊστάμενοι απειλούνται να μην μπορούν να διεκδικούν τις θέσεις αυτές, αν δεν αξιολογηθούν, ενώ αν κάποιοι θέλουν να μετακινηθούν σε άλλο τόπο ή υπηρεσία, πάλι υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να διεκδικήσουν τον στόχο τους».
Ο ίδιος εκτίμησε πως αν την προηγούμενη φορά η συμμετοχή στην αποχή ήταν στο 90%, αυτή τη φορά θα αγγίξει ακόμη και το 95%.
Παράλληλα το σωματείο εργαζομένων συμμετείχε στην εκδήλωση-διαμαρτυρία των σωματείων, φορέων και Λαϊκών επιτροπών, για καλύτερη χρηματοδότηση και κάλυψη των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
«Θέλουμε μόνιμο προσωπικό που προσφέρει σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία στο Νοσοκομείο» τονίστηκε από το σωματείο εργαζομένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το