Τοπικά

Νέα αντιπλημμυρική μελέτη για τον Κερασιώτη

Νέα μελέτη για την αντιπλημμυρική ενίσχυση του ποταμού Κερασιώτη θα συντάξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από υπηρεσιακούς παράγοντες διαπαραταξιακή επιτροπή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα. Για το θέμα ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των Καναλίων σε προχθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού, με τον κ. Νασίκα να επισημαίνει πως «δεν τίθεται ζήτημα πλημμυρισμού του χωριού από τα νερά της Κάρλας».
Η περαιτέρω αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Κερασιώτη κρίθηκε απαραίτητη μετά το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνία «Daniel» και τον πλημμυρισμό χιλιάδων στρεμμάτων με καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
«Διαπαραταξιακή επιτροπή επισκέφτηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από τους υπεύθυνους των αρμοδίων υπηρεσιών λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα συνταχθεί νέα μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Κερασιώτη» ανέφερε ο κ. Νασίκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιωτική εταιρεία με ειδικές αντλίες θα απομακρύνει τα νερά από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις κοντά στην λίμνη Κάρλα, ενώ έχει δρομολογηθεί και η απάντληση των υδάτων κοντά στο χωριό Καλαμάκι ώστε να υποχωρήσουν τα νερά και να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα».
Για όλα τα προαναφερόμενα ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ενημέρωσε τους κατοίκους των Καναλίων στην προχθεσινή συγκέντρωση, αφού άκουσε τις απόψεις τους και την αγωνία τους σχετικά με το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει το χωριό τους από την άνοδο της στάθμης των νερών στη λίμνη Κάρλα.
«Δεν θα πλημμυρίσουν τα Κανάλια. Δεν χρειάζεται πανικό, αλλά δεν εφησυχάζουμε και παρακολουθούμε το φαινόμενο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων «η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει επικίνδυνα και βρίσκεται στο όριο της υπερχείλισης απειλώντας με νέο πλημμυρικό φαινόμενο τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν ήδη πληγεί και δεν έχουν ληφθεί μέτρα από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την αποστράγγιση των υδάτων αλλά πλέον απειλείται και το χωριό».
Να αναφερθεί ότι από κατοίκους της περιοχής έχουν εκφραστεί φόβοι ότι το ανατολικό φράγμα της λίμνης Κάρλα στα Κανάλια, σύντομα θα υπερχειλίσει, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκροί 19 προσκυνητές λόγω της αφόρητης ζέστης στο προσκύνημα στη Μέκκα

Τουλάχιστον 14 ιορδανοί και πέντε ιρανοί προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία στη…

16 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική στιγμή: Πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σώζει ζευγάρι από πνιγμό στις Μαλδίβες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει συγκλονιστικό βίντεο, όπου ο μεσοεπιθετικός της Αλμερία, Σέρχιο Αρίμπας και…

16 Ιουνίου 2024

Με κατάγματα και τραύμα στη γλώσσα η σύζυγος του δικηγόρου: Το νεύμα στον γιατρό, η κατάσχεση όπλων και η καταγγελία του 2017

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση σύλληψης του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει σχεδόν καθημερινή…

16 Ιουνίου 2024

Σε τροπικές νύχτες οδηγούν οι νέες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα – Καθηγητής εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες…

16 Ιουνίου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του ποινικολόγου – Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα του

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε…

16 Ιουνίου 2024