Ελλάδα

ΝΔ: Παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών για το πανηγύρι ανομίας στο ΑΠΘ

nd

«Η Νέα Δημοκρατία, με δηλώσεις του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε, υπεύθυνα και ξεκάθαρα, τις ανησυχίες για την κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από ακραία στοιχεία» αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, για την παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών της στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, «για το πανηγύρι ανομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει:

Η Νέα Δημοκρατία, με δηλώσεις του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε, υπεύθυνα και ξεκάθαρα, τις ανησυχίες για την κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από ακραία στοιχεία.
Προειδοποίησε ότι το πανηγύρι αυτό, που γίνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης, προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και όλους τους φορολογούμενους, που πληρώνουν τις συνέπειες της ανομίας. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, την ανάγκη να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να υπάρξει σεβασμός στην ασφάλεια του πολίτη.
Στη συνέχεια της τοποθέτησης αυτής, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με τον
Υπεύθυνο του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτισμού, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα, τον Υπεύθυνο του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και το βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Κ. Βαγιωνά, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, παράσταση διαμαρτυρίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάλεσαν τον Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου να μπει τέλος στη συντελούμενη αθλιότητα και τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε καταυλισμό ανομίας των αυτοαποκαλούμενων «αλληλέγγυων».
Αμέσως μετά, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Γ. Γεωργαντάς: «Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο, να έχει προαναγγελθεί μια τέτοια κατάσταση και μια τέτοια αξιόποινη συμπεριφορά, να υπάρχουν οι Πρυτανικές Αρχές οι οποίες ζητούν την παρέμβαση της Αστυνομίας, να υπάρχουν οι Εισαγγελικές Αρχές οι οποίες ζητούν να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και, παρόλα αυτά, η Αστυνομία να είναι απούσα. Σε κανένα Πανεπιστήμιο της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό που γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Και, βεβαίως, όχι μόνο στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και στο γύρω χώρο. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η τακτική που ακολουθείται από το Υπουργείο είναι απαράδεκτη, περνάει λάθος μηνύματα και δημιουργεί άσχημα προηγούμενα».
Κ. Γκιουλέκας: «Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και άλλοι συνάδελφοι, αρμόδιοι στους τομείς που έχουν σχέση με το συνεχές επεισόδιο – γιατί είναι συνεχιζόμενο το επεισόδιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης- εκθέσαμε στον Υπουργό, όχι μόνο την ανησυχία μας για το τι συμβαίνει με το camp, αυτό το πρωτότυπο camp, την κατάληψη, δηλαδή, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τη διαμαρτυρία μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία δείχνει μια περίεργη ανοχή. Και θα έλεγα ότι η Κυβέρνηση, όχι μόνο δείχνει μια ανοχή, αλλά εμμέσως, με την παθητική της στάση, ουσιαστικά παροτρύνει τους καταληψίες να συνεχίζουν αυτή τη στάση τους. Εκφράσαμε, λοιπόν, τη διαμαρτυρία μας και ζητήσαμε να μάθουμε τι πρόκειται να κάνει από εδώ και μπρος η Πολιτεία».
Στ. Καλαφάτης: «Είναι εκκωφαντική η σιωπή της Πολιτείας για τα όσα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το περιβόητο camp. Απρόσκλητοι επισκέπτες έχουν καταλάβει δημόσιο χώρο και η Κυβέρνηση είναι παντελώς απούσα. Και αυτό είναι και ένα μεγάλο ζητούμενο. Δεν είναι μόνο το θέμα της εικόνας που περνάει προς τα έξω σε σχέση με το κύρος της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας πολύ σημαντικά, στα οποία δεν μπόρεσε να μας δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις ο Υπουργός. Η διαχείριση του “βλέποντας και κάνοντας” ή “15 μέρες είναι θα περάσουν”, είναι κάτι το οποίο δεν ταιριάζει, δεν αρμόζει σε μια σοβαρή Πολιτεία, που θέλει να λειτουργεί με κανόνες και να τηρεί βεβαίως τους κανόνες της τάξης και της ασφάλειας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Δεν το ανεχόμαστε. Και δεν το ανέχεται ο Θεσσαλονικιός. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη Πολιτισμού, Παιδείας, με μεγάλη Ιστορία και με μεγάλο μέλλον. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».
Θ. Καράογλου: «Τις τελευταίες ημέρες, ζούμε απαράδεκτα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Ομάδες αναρχικών από όλη την Ευρώπη, αυθαίρετα κατέλαβαν πανεπιστημιακό χώρο και έχουν κατασκηνώσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνουν συνεχώς και δημιουργούν προβλήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήρθαμε να επιστήσουμε στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει να στέλνεται, με αυτόν τον τρόπο, ένα λάθος μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα της ανοχής, όπου τα πάντα επιτρέπονται. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και, βεβαίως, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προσωπικά ο Υπουργός έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το