Κατηγορίες: Ελλάδα

ΝΔ: Η ΠΝΠ για τα διαθέσιμα αποδεικνύει την απελπισία της κυβέρνησης

«Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία, η “δημιουργική ασάφεια” και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύονται καθημερινά επιζήμιες για τη χώρα και τους πολίτες της», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου της κύρωσης της ΠΝΠ για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος Χρ. Δήμας.

Τα στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για αβεβαιότητα που βαθαίνει και για «ομίχλη ανασφάλειας» που έχει καλύψει το πεδίο της οικονομίας και καλούν την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Λένε, επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και γι’ αυτό προχωρά, εκτός της σημαντικής εσωτερικής στάσης πληρωμών και σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό οδηγώντας την οικονομία σε «ασφυξία».

Επ’ αυτού σημειώνουν ότι για 2η φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα η κυβέρνηση προχωρά σε ΠΝΠ, ότι η ΠΝΠ αποτελεί επανάληψη του αναγκαστικού νόμου 1611/1950 και έτσι η χώρα «γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω», ότι η υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποδεικνύει απελπισία να εξευρεθούν πόροι για την κάλυψη άμεσων και πιεστικών ταμειακών αναγκών, ότι η ΠΝΠ υπονομεύει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι στερούνται πόροι από το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θρήνος στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύεται αυτή την ώρα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω…

4 Απριλίου 2024

Νεκρό 15 μηνών κοριτσάκι

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου ένα κοριτσάκι 15 μηνών, την Τετάρτη. Στο…

4 Απριλίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση – Στον αιώνα των ξένων, Νίκος Σουβατζής, εκδόσεις Γκοβόστη

Πάντα επιστρέφουμε στις ίδιες ιστορίες, στα ίδια τραγούδια, στην ίδια διαδρομή. Απ’ τον ουρανό της…

4 Απριλίου 2024

Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ στο Βόλο- Εκδήλωση για την πολυδιάστατη φύση της γυναίκας στο επιχειρείν από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) θα φιλοξενήσει…

4 Απριλίου 2024

Θεία Λειτουργία για τον ιατρικό κόσμο της Μαγνησίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας του Ιατρικού κόσμου της επαρχίας μας, με την ευκαιρία της…

4 Απριλίου 2024

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών – Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

  Την Κυριακή Γ΄ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και…

4 Απριλίου 2024