Ελλάδα

ΝΔ: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και εσωκομματικοί διαξιφισμοί

5667-744x444

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ δεν έλειψαν και οι διαξιφισμοί των υπολοίπων υποψηφίων προέδρων του κόμματος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι θίγεται προσωπικά από τις δηλώσεις Τζιτζικώστα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει θεσμικό πρόβλημα στην υποψηφιότητα του περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, με μια αιχμηρή δήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης τοποθετήθηκε στο θέμα της προστασίας της Α’ κατοικίας και στην αλλαγή της θέσης που φαίνεται να έχει πλέον η κυβέρνηση για το θέμα. «Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα. Σας θυμίζω ότι μας έλεγε ότι οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας είναι “κόκκινη γραμμή”. Σήμερα μαθαίνουμε ότι πάει η “κόκκινη γραμμή” και γίνεται “ένας έντιμος συμβιβασμός”» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Τελικά, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κυρίως καλλιεργούν αστάθεια και αβεβαιότητα. Και οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν. Καθυστερούν την αξιολόγηση και έτσι βάζουν σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Λοιπόν, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, όπως οι ίδιοι είπαν, είναι ανάγκη να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Bήμα fm ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης έστρεφε τα βέλη του κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου με τις οποίες έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Όταν ακούω τον υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ να παίρνει αποστάσεις ή να αντιμετωπίζει με μια περίσκεψη μια κυβέρνηση της ΝΔ που έδωσε τέτοια μάχη, προσχωρώντας στην ουσία στην κριτική των αντιπάλων μας, αυτό με θίγει πολιτικά και προσωπικά», ανέφερε.

Αιχμηρή ήταν και η απάντησή του στη δήλωση του κ. Τζιτζικώστα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιον ή κάποιους εκ των συνυποψηφίων του ως αντιπροέδρους. «Δεν κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αντιπρόεδρος του κ. Τζιτζικώστα. Κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αρχηγός της ΝΔ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο έταιρος υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για θεσμικό πρόβλημα στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, τονίζοντας παράλληλα ότι αν δεν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές θα συνεχίσει ως απλός στρατιώτης στη διάθεση του νέου προέδρου.

«Οποιοσδήποτε εκλεγμένος περιφερειάρχης, δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει τη Ν.Δ. σε μια κατάσταση διαρχίας. Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τη ΝΔ. Κάποιος άλλος πολίτης, μπορεί να θεωρήσει ότι είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι πολίτες ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό θεσμικό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, τα προνόμια του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ταυτίζονται επί της ουσίας με το αξίωμα του προέδρου του κόμματος», ανέφερε μιλώντας επίσης στον Βήμα fm.

Για τη δική του «μάχη» για την προεδρία είπε ότι κατεβαίνει για να κερδίσει, ωστόσο αν δεν τα καταφέρει υπογράμμισε ότι θα είναι απλός στρατιώτης στην υπηρεσία του επόμενου προέδρου.

«Προφανώς διεκδικώ να κερδίσω και πιστεύω είμαι ο καλύτερος για να κάνω αυτή τη δουλειά. Αλλιώς, δεν θα ήμουν υποψήφιος. Αν όμως δεν τα καταφέρω, εγώ θα είμαι απλός στρατιώτης στην υπηρεσία του επόμενου προέδρου. Το λέω, διότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση η ΝΔ να μπει σε μια κατάσταση εσωστρέφειας», τόνισε και ζήτησε εκ νέου να υπάρξει δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων.

«Όταν δε συζητάμε δημόσια μεταξύ μας, θα μιλάμε με υπονοούμενα και με διαρροές. Κι αυτό, δεν το χρειαζόμαστε σήμερα. Εννοώ δύο πράγματα, μια τηλεοπτική αναμέτρηση και μια δημόσια συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το σχέδιο τους για το κόμμα και το σχέδιο τους για τη χώρα και θα δεχτούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των συναδέλφων βουλευτών», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας πρότεινε σήμερα τη δημιουργία μιας επιτροπής σοφών, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης αλλά και οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το