ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραυματίστηκε 17χρονη στον Βόλο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Ελλάδα

Ναύπλιο: Στο νοσοκομείο μαθητές με γαστρεντερίτιδα

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ναυπλίου τα ξημερώματα της Κυριακής όταν δεκάδες παιδιά ηλικίας 14-15 ετών προσήλθαν το ένα μετά το άλλο στο νοσοκομείο, με συμπτώματα εμετού, διάρριας και πυρετού.

Τα 18 παιδιά προέρχονταν από σχολείο της Κατερίνης και τα δύο από σχολείο της Κοζάνης που βρίσκονταν στο Ναύπλιο στα πλαίσια πενθήμερης εκδρομής. Εκτός από τα παιδιά προσήλθε στο νοσοκομείο και ένας καθηγητής με τα ίδια συμπτώματα. Στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός, αλλά τα συμπτώματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι μαθητές συνέχισαν να προσέρχονται στο νοσοκομείο και την Κυριακή. Όλοι τους έμεναν σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, γύρω από το Ναύπλιο.

Όπως δήλωσε η εφηρεύουσα παιδίατρος Γεωργία Παναγοπούλου στο anagnostis.org, όλοι παρουσίαζαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση, αλλά και σε κάποια ίωση, άπλυτα χέρια κλπ. Τα μισά περίπου παιδιά νοσηλεύτηκαν για ένα περίπου 24ωρο και εξήλθαν σήμερα από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το