Τοπικά

«Ναυάγησαν» δύο επενδύσεις δημιουργίας αιολικών πάρκων στην Ανάβρα

«Ναυάγησαν» δύο επενδύσεις δημιουργίας αιολικών πάρκων στην Ανάβρα και το συμφωνητικό που υπέγραψαν δυο εταιρείες με τον Δήμο είναι στον «αέρα», με αποτέλεσμα να λυθεί κάθε σύμβαση. Και οι δύο εταιρείες υπέγραψαν σύμβαση με τον Δήμο το 2013, με δύο ημέρες διαφορά και επειδή δεν έλαβαν άδειες εγκατάστασης τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Στις 11 Οκτωβρίου 2013 συνετάχθη και υπεγράφη συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και ιδιωτικής εταιρείας «η οποία μίσθωσε από τον Δήμο, έκταση 440 στρεμμάτων στη θέση Μεσοβούνι της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας, προκειμένου να εγκαταστήσει, λειτουργήσει και εκμεταλλευθεί αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Η εταιρεία πριν λίγες ημέρες υπέβαλλε στον Δήμο Αλμυρού αίτησή της και ζητά τη λύση της μίσθωσης, λόγω του ότι ο σκοπός της έως σήμερα δεν εξυπηρετείται, δεδομένου ότι ουδέποτε κατέστη δυνατό να εκδοθεί η σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του αιολικού πάρκου, ενώ η εταιρεία τελεί σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Την ίδια χρονιά και δύο ημέρες αργότερα συνετάχθη και υπεγράφη συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και μίας ακόμη ιδιωτικής εταιρείας, η οποία μίσθωσε από τον Δήμο, έκταση 593 στρεμμάτων στη θέση Κοτρώνι της Ανάβρας, προκειμένου να εγκαταστήσει αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η λόγω εταιρεία με αίτησή της που υπέβαλε στον Δήμο, ζητά τη λύση της μίσθωσης, λόγω του ότι ο σκοπός της έως σήμερα δεν εξυπηρετείται, δεδομένου ότι ουδέποτε κατέστη δυνατό να εκδοθεί η σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του αιολικού πάρκου, καθώς επίσης και ότι η εταιρεία τελεί σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το