Ελλάδα

Ναυάγιο στη Χάλκη: Η Τουρκία παρεμπόδισε την ελληνική επιχείρηση διάσωσης

Από το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών, στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος που βρέθηκε «σε δυσχερή θέση», ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 92 άνθρωποι.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το hellasjournal.com, η Τουρκία παρενοχλεί συστηματικά τις ελληνικές προσπάθειες, ακόμη και με χρήση φωτεινών δεσμίδων λέιζερ που παρενοχλούν τα ελληνικά πληρώματα με κίνδυνο να προκληθεί δυστύχημα. Τα Ε/Π SAR που κάνουν περισυλλογή των ναυαγών παρενοχλούνται από Τουρκικές SG με LASER κατά τη διάρκεια της περισυλλογής, θυμίζοντας σε παλαιότερους το νέο περιστατικό την υπόθεση των Ιμίων. Η Αθήνα αναμένεται να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για παρακώλυση διάσωσης ναυαγών με επίσημη διαμαρτυρία στο eurocontrol.

Λόγω της συγκέντρωσης πολλών πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας, παρατηρείται ότι για άλλη μια φορά η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου προσπαθούν να διασώσουν ναυαγούς τους οποίους τους δίνουν στη συνέχεια σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το