Αθλητισμός

«Ναυμαχίες» στο ΕΑΚ Βόλου «Θ»

ΠΟΛΟ Β ΕΘΝΙΚΗ

Με τη συμμετοχή των Ο.Υ.Κ.Β., Νίκης, ΟΕΑ/ΝΑΒ διεξάγεται η δεύτερη φάση της Β’ Εθνικής πόλο Ανδρών

Από σήμερα Παρασκευή έως την Κυριακή διεξάγεται η δεύτερη φάσης της Β’ Εθνικής των Ανδρών στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Οι ομάδες του Βόλου -Ο.Υ.Κ.Β., Νίκη και ΟΕΑ/ΝΑΒ- έχουν τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» και μαζί με το Οξυγόνο Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ θα διεκδικήσουν μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στα τελικά του πρωταθλήματος. Στη «Θ» μίλησαν για τους αγώνες οι προπονητές Ζαφείρης Μαρινάγης (Ο.Υ.Κ.Β.), Δημήτρης Μπλάνας (Νίκη) και Νίκος Κωνσταντέλιας (ΟΕΑ/ΝΑΒ).

Δεκαπέντε ομάδες έφτασαν στη δεύτερη φάση της Β’ Εθνικής πόλο και χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους ως εξής:

1ος όμιλος (κολ. Νέας Σμύρνης): Ν.Ο. Αγίου Νικολάου, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Μίλων, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Τρίαινα Βούλας.
2ος όμιλος (κολ. Βόλου «Ι. Ζηργάνος»):  ΑΠΣ Οξυγόνο, ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΧΑΝΘ, Ο.Υ.Κ. Βόλου, Νίκη Βόλου.
3ος όμιλος (κολ. Πατρών «Α. Πεπανός»): Νηρέας Χαλανδρίου, Δελφίνια Μεταμόρφωσης, ΚΟΠΙ, Νηρέας Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας.
Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο 6) προκρίνονται στην τελική φάση (22-24 Ιουλίου) απ’ όπου οι τέσσερις πρώτες της τελικής κατάταξης ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Ο όμιλος του Βόλου καταρτίστηκε με γεωγραφικά κριτήρια μια και σε αυτόν τοποθετήθηκαν όλες οι ομάδες από τη Θεσσαλία και βορειότερα, δηλαδή οι τρεις βολιώτικες, Ο.Υ.Κ.Β., Νίκη, ΟΕΑ/ΝΑΒ και το Οξυγόνο με τη ΧΑΝΘ από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε ένα τριήμερο θα παίξουν όλοι με όλους διεκδικώντας τα δύο εισιτήρια για τα τελικά του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με την πρώτη φάση που διεξήχθη σε δύο γύρους, εδώ υπάρχει μόνο ένας γύρος, κάτι που σημαίνει πως οποιαδήποτε απώλεια βαθμών μπορεί να στοιχήσει την πρόκριση. Γι’ αυτό και οι φίλοι του αθλήματος αναμένεται να παρακολουθήσουν συναρπαστικούς αγώνες.
Ας δούμε πως έχει η κατάσταση στα «στρατόπεδα» των ομάδων του Βόλου:

Ο Ο.Υ.Κ.Β.
Ο Ο.Υ.Κ. Βόλου έφτασε με χαρακτηριστική άνεση έως εδώ, μένοντας αήττητος στα οκτώ παιχνίδια της πρώτης φάσης, στον όμιλο του Βόλου. Παρουσίασε μία αρκετά «κολυμπημένη» ομάδα που έπαιξε καλό πόλο και είχε απολογισμό επτά νίκες και μία ισοπαλία. Νίκησε εύκολα από δύο φορές τους ΟΕΑ/ΝΑΒ, Νηρέα Λαμίας, Ν.Ε. Λαμίας, ενώ κόντρα στη Νίκη έφερε «Χ» στον πρώτο γύρο και επικράτησε στον δεύτερο.
Στον βολιώτικο σύλλογο επιθυμούν να επιστρέψουν στην Α2, αλλά για να έχουν ελπίδες να τα καταφέρουν θα πρέπει πρώτα να περάσουν στην τελική φάση. Ο προπονητής Ζαφείρης Μαρινάγης δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Θ»:
«Στόχος μας είναι να περάσουμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως αν θα πάρουμε την 1η ή τη 2η θέση, αφού αυτό δεν έχει καμία σημασία. Θεωρητικά η Νίκη με το Οξυγόνο θα αποτελέσουν τους κυριότερους αντιπάλους μας, αλλά τόσο ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, όσο και η ΧΑΝΘ μπορούν να κάνουν «ζημιές». Δεν υποτιμούμε καμία ομάδα. Για να πετύχουμε στην αποστολή μας χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και προσγειωμένοι.
Από την πλευρά μας προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί σε σχέση με τους δύο γύρους της πρώτης φάσης. Όμως, το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες ομάδες. Προσωπικά περιμένω πως θα γίνουν πολύ ωραία παιχνίδια, που θα αποτελέσουν διαφήμιση για το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Αρκετά εξ αυτών θα κριθούν στις λεπτομέρειες».
Σε σχέση με τον β’ γύρο της α’ φάσης ο Βολιώτης τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αργύρη Μαρασλή, που βρίσκεται στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο, θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Μαρινάγη, έναν πολίστα που μπορεί να δώσει λύσεις από πολλές θέσεις. Να σημειωθεί ότι στη σημερινή πρεμιέρα κόντρα στη ΧΑΝΘ, ο Δημήτρης Τσιανάκας του Ο.Υ.Κ.Β. θα βρει ως αντίπαλο τον αδελφό του Κώστα, που παίζει στους Θεσσαλονικείς με υποσχετική, όπως και ένας ακόμη πολίστας που προέρχεται από τον βολιώτικο σύλλογο, ο Ιάσων Μάρκου.
ΣΥΝΘΕΣΗ Ο.Υ.Κ. ΒΟΛΟΥ: Θεοδόσης Βόντζος (τερμ.), Στέργιος Παπαβασιλείου, Δημήτρης Τσιανάκας, Απόστολος Τζιανής, Αλέξανδρος Κολημήτρας, Χρήστος Μαρινάγης, Ευθύμης Δημητρίου, Κώστας Καραΐσκος, Γιώργος Στεργίου, Χάρης Βαφειάδης, Γιώργος Μαρινάγης, Άγγελος Μαρτζούχος, Γιάννης Δίπλας (τερμ.). Δημήτρης Χαμίτης, Μηνάς Νικηφορίδης, Νίνο Νάσιος (τερμ.).
Προπονητής: Ζαφείρης Μαρινάγης. Βοηθός: Γιώργος Ντόνας.

Η Νίκη
Ούτε η Νίκη αντιμετώπισε πρόβλημα για να βρεθεί στη δεύτερη φάση της Β’ Εθνικής πόλο. Πήρε την 2η θέση από τον όμιλο του Βόλου, κερδίζοντας σε έξι ματς και έχοντας απώλειες μόνο στα παιχνίδια με τον Ο.Υ.Κ.Β. (ισοπαλία και ήττα). Όπως είναι λογικό θέλει να προχωρήσει στα τελικά και με το υλικό που έχει μπορεί να τα καταφέρει, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό.
Τα παραπάνω υποστηρίζει ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Μπλάνας, που μας είπε τα εξής: «Σίγουρα θέλουμε να βρεθούμε στην τελική φάση της Β’ Εθνικής, αλλά αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Δυστυχώς, η προετοιμασία μας δεν έγινε όπως θα ήθελα εξ αιτίας των οικονομικών δυσκολιών, αλλά και επειδή πολλά παιδιά έδιναν εξετάσεις αυτές τις ημέρες. Έτσι, οι προπονήσεις δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό και ένταση. Επιπλέον, ίσως επηρεαστούμε και από τις σημαντικές απουσίες των Τζαμτζή και Παρασκευά. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε σε όλα τα ματς και στο τέλος θα κάνουμε… ταμείο για να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».
Εκτός αποστολής έχουν μείνει ο Σπύρος Τζαμτζής για επαγγελματικούς λόγους και ο Λευτέρης Παρασκευάς, όπως είναι γνωστό από χθες Πέμπτη ξεκίνησε την αποστολή να διασχίσει τα Πυρηναία Όρη για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, αυτή τη φορά θα μείνουν εκτός αποστολής οι βετεράνοι Κώστας Σκοτινιώτης και Γιάννης Μπλάνας, για να κάνουν… χώρο για τη χρησιμοποίηση παικτών από την εφηβική ομάδα, που θα προσδώσουν περισσότερη ταχύτητα στη Νίκη.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΙΚΗΣ: Αλέξανδρος Μητρούσης (τερμ.), Χρυσόστομος Δανιήλ, Νίκος Αθανασιάδης, Θανάσης Κόφφας, Πάρης Χατζηγούλας, Δημήτρης Γκανάτσιος, Νίκος Καραγκούνης, Ανδρέας Ευαγγελινός, Λάμπρος Μακρής, Δημήτρης Γλούμης, Παναγιώτης Κουρτίδης, Γιώργος Καρκαλιάνης, Γιάννης Μόσιος (τερμ.), Πέτρος Παπαδόπουλος, Νίκος Σπυρόπουλος, Βάιος Καρτσάνας (τερμ.), Γιάννης Κανάκης, Μανώλης Γκατζούνας, Μάριος Βάτσος.
Προπονητής: Δημήτρης Μπλάνας. Βοηθός: Δημήτρης Κόφφας.
* Το τμήμα πόλο της Νίκης ευχαριστεί τον κ. Αλέξανδρο Πεσεξίδη και το γυμναστήριο Fitness Factory για τις διευκολύνσεις προς τους αθλητές της ομάδας.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ
Στον ΟΕΑ/ΝΑΒ παραδέχονται πως αποτελούν αουτσάιντερ για την πρόκριση. Εξάλλου, στην πρώτη φάση πανηγύρισαν τέσσερις νίκες απέναντι σε Νηρέα Λαμίας και Ν.Ε. Λαμίας, αλλά έχασαν και στους τέσσερις αγώνες που έδωσαν κόντρα σε Ο.Υ.Κ.Β. και Νίκη, τους οποίους θα βρουν ξανά ως αντιπάλους αυτό το τριήμερο.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση. Γι’ αυτό και ο προπονητής των «γλάρων» Νίκος Κωνσταντέλιας, τόνισε στη «Θ»: «Η ομάδα μου συγκαταλέγεται στα αουτσάιντερ, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά. Φαβορί είναι η Νίκη με τον Ο.Υ.Κ.Β., ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες φαίνεται πως «βράζουμε στο ίδιο καζάνι» από πλευράς δυναμικότητας. Όμως, σε ένα τουρνουά που διαρκεί τρεις ημέρες όλα μπορούν να συμβούν. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και στη διάθεσή μου βρίσκονται πάνω από 15 παίκτες, κάτι που μου δίνει τη δυνατότητα για ροτέισον στους αγώνες».
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα παρουσιαστεί ενισχυμένος από την παρουσία των έμπειρων Χριστόφορου Χρυσάφη και Φίλιππου Δουκατά, που δεν είχαν παίξει στον β’ γύρο της α’ φάσης. Πάντως, θα απουσιάσει ο βασικός τερματοφύλακας Νίκος Ζησόπουλος, οπότε την εστία θα υπερασπιστούν οι Σπύρος Μαλαμούσης και Θεόδωρος Μπουντούκος.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΕΑ/ΝΑΒ: Σπύρος Μαλαμούσης (τερμ.), Γιάννης Πανόπουλος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Άγγελος Έντμοντς, Στέφανος Μητρόπουλος, Γιάννης Μάκος, Λάμπρος Καρύδας, Γιώργος Καλουζάκης, Στέφανος Κουρής, Γιάννης Κατσώνης, Σταμούλης Σαραγγανίδας, Φοίβος Κουρνούτος, Θεόδωρος Μπουντούκος (τερμ.), Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Γιάννης Κούτνας, Γιάννης Βαρβέρης, Χριστόφορος Χρυσάφης, Φίλιππος Δουκατάς.
Προπονητής: Νίκος Κωνσταντέλιας. Βοηθός: Γιάννης Δημαρέλος.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των αγώνων του 2ου ομίλου στο κολυμβητήριο Βόλου έχει ως εξής:

Παρασκευή 1/7
20.00 ΧΑΝΘ-Ο.Υ.Κ.Β.
21.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη
Σάββατο 2/7
12.00 Νίκη-ΧΑΝΘ
13.00 Οξυγόνο-ΟΕΑ/ΝΑΒ
20.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Νίκη
21.00 ΧΑΝΘ-Οξυγόνο
Κυριακή 3/7
12.00 Οξυγόνο-Ο.Υ.Κ.Β.
13.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΧΑΝΘ
20.00 Νίκη-Οξυγόνο
21.00 Ο.Υ.Κ.Β.-ΟΕΑ/ΝΑΒ

Τα πλέι άουτ
Αυτό το τριήμερο θα έχουμε και τα πλέι άουτ της Β’ Εθνικής πόλο. Τα δύο γκρουπ είναι τα παρακάτω:
1ος όμιλος (κολ Καβάλας): Νηρέας Λαμίας, Τρίτων Αμαρουσίου, Α.Ο. Βετεράνων, Πανσερραϊκός, Ν.Ο. Καβάλας.
2ος όμιλος (κολ. Ναυπλίου): Α.Ο. Καστέλας, Ν.Ο. Ναυπλίου, Ν.Ε. Λαμίας, Άρης Νίκαιας, Ολυμπιάδα Πετρούπολης
Θα παίξουν όλοι με όλους. Οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο 4) υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες παραμένουν στην Β’ Εθνική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το