Κόσμος

National Geographic: Αυτή είναι η ταξιδιωτική φωτογραφία της χρονιάς (pics)

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα ψαροχώρι, ένα ιπτάμενο όρνιο και ένα τρίο όπερας; Σε πρώτη ανάγνωση, μάλλον κανένα. Ωστόσο, τα φετινά βραβεία του περιοδικού National Geographic για τη «φωτογραφία του ταξιδιώτη της χρονιάς» ανέδειξαν τρεις φωτογραφίες με τα παραπάνω θέματα ως νικήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις εν λόγω φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα χιονισμένο ψαροχώρι στη Γροιλανδία, ένα ιπτάμενο όρνιο στην Ισπανία και ένα τρίο ηθοποιών όπερας στην Κίνα, ξεχώρισαν ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφιότητες και τελικά διακρίθηκαν από μια ομάδα επαγγελματιών φωτογράφων αλλά και τους εργαζομένους του περιοδικού, στις εξής κατηγορίες: Φύση, Πόλεις, Άνθρωποι.

Ο Weimin Chu κέρδισε το «Μεγάλο Βραβείο» της διοργάνωσης και κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία «Πόλεις» για τη φωτογραφία που τράβηξε σε ένα χιονισμένο ψαροχώρι της Γροιλανδίας ονόματι Upernavik και της έδωσε τον τίτλο «Γροιλανδικός χειμώνας».

Στην κατηγορία «Άνθρωποι», νικητής αναδείχθηκε ο Huaifeng Li με τη φωτογραφία του «Showtime», η οποία απεικονίζει ένα τρίο ηθοποιών όπερας στην Κίνα, τη στιγμή που προετοιμάζονται για την παράστασή τους. Ο ίδιος δήλωσε ότι πέρασε μια ολόκληρη ημέρα με τους ηθοποιούς για να καταφέρει να βρει τη σωστότερη στιγμή και να απαθανατίσει τη συγκεκριμένη εικόνα.

Τέλος, στην κατηγορία «Φύση» την πρώτη θέση κατέκτησε η Tamara Blazquez Haik, ο οποία αιχμαλώτισε με τον φακό της έναν γύπα να πετά πάνω από το εθνικό πάρκο Monfragüe της Ισπανίας. Η φωτογραφία φέρει τον τίτλο «Τρυφερά μάτια» και εστιάζει ακριβώς εκεί, στο βλέμμα του άγριου πτηνού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το