Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Θέατρο του Παραλόγου με το Εξοικονομώ – Υποβλήθηκαν 8.000 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 3.500

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ολοκληρώθηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να τίθεται «εκτός» στα πρώτα 18 λεπτά.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα εξαντλήθηκαν τα 84 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν ως συνολικό ύψος προτάσεων από τη Θεσσαλία. Υποβλήθηκαν 8.000 αιτήσεις, ενώ εγκρίθηκαν λίγο επάνω από 3.500.
Ύστερα από πολλές αναβολές η ηλεκτρονική πλατφόρμα άρχισε χθες να υποδέχεται αιτήσεις, στις 10 το πρωϊ ήταν όμως πολύ δύσκολο για τους ενδιαφερομένους να μπουν, ενώ η πρόσβαση κατέστη απαγορευτική, καθώς η πλατφόρμα έκλεισε σε 18 λεπτά.
«Είναι ένα θέατρο του παραλόγου», δήλωσε η πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα.
«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό συνέχεια . Έχει γίνει μια σοβαρή δουλειά από τους μηχανικούς για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και παίζουμε σε ένα τηλεπαιχνίδι για το ποιος θα πατήσει το κουμπί γρηγορότερα. Δεν ευθύνονται οι μηχανικοί γι ‘ αυτόν τον παραλογισμό και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες. Ο τρόπος αίτησης και έγκρισης του προγράμματος είναι καταστροφικός. Έχουμε καταγγελίες ακόμα και για λογισμικό που πωλείται και τρέχει τις καρτέλες άμεσα. Αυτό είναι παράνομο και στρέβλωση του συστήματος και ζητήσαμε από το Υπουργείο να διαφυλάξει τους μηχανικούς και θεωρώ ότι το κάνανε. Το πρόγραμμα δεν έχει δομηθεί σωστά γι’ αυτό και συμβαίνουν όλα αυτά. Το πρόγραμμα εξελίχθηκε σε ρουλέτα» είπε και τόνισε πως το σύστημα δεν θα ανοίξει ξανά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το