Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Προχωράμε με ήθος και κοινωνικό πολιτισμό – Παρουσίασε το συνδυασμό της «Βόλος- Έξυπνη Πόλη»

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Volos Palace, το βράδυ της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του δημοτικού συνδυασμού Βόλος- Έξυπνη Πόλη, από την Υποψήφια Δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα και τους δεκάδες υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.


Η Υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα, αφού ευχαρίστησε όλες και όλους τους παρευρισκόμενους για την εντυπωσιακή ανταπόκριση τους, αποκάλυψε το όνομα του συνδυασμού «Βόλος- Έξυπνη Πόλη», που σήμερα ξεκινάει και επισήμως την πορεία του. Μια πορεία με ήθος και κοινωνικό πολιτισμό, όπως αρμόζει στην κοινωνία του Δήμου Βόλου.
Η κ. Καπούλα, στην ομιλία της ανέλυσε τις βασικές αρχές της ιδρυτικής πράξης του συνδυασμού με ορίζοντα τις πολύ σημαντικές, για το μέλλον του Δήμου μας, εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

To λογότυπο του συνδυασμού

Στην ομιλία της, η Υποψήφια Δήμαρχος κ. Ν. Καπούλα, αρχικά τόνισε ότι:
«Ο δήμος Βόλου που θέλουμε, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της νέας αντίληψης της διοίκησης, της έξυπνης διαχείρισης, της εφαρμοσμένης λύσης με εφόδιο την γνώση και την αποφασιστικότητα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα και πάνω από όλα με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο που ζούμε, εμείς και οι οικογένειες μας. Η περιοχή μας, χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση και το βιώνουμε όλοι. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρεώσει να ορθώσει ψηλά το ανάστημα της, για να δώσει πνοή στον τόπο μας», ενώ παράλληλα στάθηκε στην υποχρέωση που έχει ένας δήμος να ελαχιστοποιήσει τις δαπάνες του για λειτουργικά έξοδα στα κτίριά του, να νοικοκυρευτεί, για να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους δημότες ποιότητα ζωής, να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να παρέχει ουσιαστική κοινωνική πολιτική, μέσω έργων και υπηρεσιών χωρίς να επιβαρύνεται εξολοκλήρου ο δημότης.
Σ αυτό το σημείο καυτηρίασε την στάση της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία αγνοεί, όπως είπε την έννοια της λέξης «υποχρέωση», για να αναφέρει ότι: «Μόλις πρόσφατα υποθήκευσε και την επόμενη δημοτική αρχή και την τσέπη όλων των δημοτών, με οχήματα καθαριότητας που δεν θα ανήκουν στο δήμο, αλλά τα δανειστήκαμε για τα επόμενα 5 χρόνια προς 7,2εκ.€, αντίθετα με την πρακτική που ακολούθησαν άλλοι δήμοι της χώρας που χρηματοδοτήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ».

Συνεχίζοντας, έκανε αναφορά στην σημερινή εικόνα της πόλης και των γειτονιών και στην ανάγκη στα α χρόνια της κρίσης να τονωθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης προς όλους τους δημότες που το έχουν ανάγκη. Υποστήριξε ότι «οι γειτονιές μας μπορούν και πρέπει να ομορφύνουν και να προσφέρουν απλόχερα την κοινωνικότητα και τις δραστηριότητες που θα εξισορροπήσουν τις δυσκολίες της εποχής, πολιτικές που θα γίνουν με αγάπη για τον κάθε δημότη, με φροντίδα για τον τόπο μας με πραγματικό ενδιαφέρον για την κάθε γωνιά του».
Η κ. Καπούλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι όλες οι πολιτικές που θα εφαρμόζει η ίδια και η ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που μεγάλωσαν, ο οποίος εμπεριέχει κυρίως ήθος και σεβασμό. «Γιατί τα νεοεισερχόμενα και εισαγόμενα μοντέλα συμπεριφοράς που τέσσερα χρόνια κατέκλυσαν την πόλη με ύβρεις, χυδαιότητα, βωμολοχίες και ψευτομαγκιές δεν είναι δικά μας. Και αν ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους ξένους που δεν έχουν φρένο στη συμπεριφορά τους φτάνει η ώρα που θα αποδώσουμε την πόλη και τις δημοτικές κοινότητες ξανά στους συνδημότες μας, που στο σύνολό τους είναι άνθρωποι συνετοί, αξιοπρεπείς και περήφανοι και με αυτό τον τρόπο πρέπει να εκπροσωπούνται».

Βόλος- Έξυπνη Πόλη
Ο συνδυασμός «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» παρουσιάζεται σήμερα έχοντας πλήρη συνείδηση των προκλήσεων της εποχής μας, τόνισε η κ. Καπούλα, για να συνεχίζει με την παρουσίαση των βασικών στόχων, αλλά και των ιεραρχημένων αναγκών, στις οποίες πρέπει να επενδύσουμε ως δήμος:
– στην ιστορία και τον πολιτισμό μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής, για να παραχθεί τουριστικό προϊόν που θα καθιστά τον τόπο μας οικονομικά αυτόνομο. «Γιατί τόσα χρόνια δεν συνδέθηκε το πολιτιστικό μας απόθεμα με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, δεν μεταφράστηκε ώστε να προωθηθεί στο εξωτερικό, δεν προτάθηκε με ολοκληρωμένες διαδρομές για τον τουρίστα, δεν προβλήθηκε στο σύνολο του. Τόσο υλικό από το μύθο της Αργούς μέχρι τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας περιμένει την ανάδειξή του για να προσφέρει πραγματικά εισοδήματα στην πόλη. Κι είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε γιατί εκπροσωπούμε τη νέα γενιά που διαθέτει την τεχνογνωσία και μπορεί να λειτουργήσει με τους σύγχρονους όρους. Η ψηφιακή πολιτική είναι προτεραιότητά μας, διότι θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του δημότη στο γκισέ του ληξιαρχείου και όλων των υπηρεσιών του Δήμου που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα».

– στη βιώσιμη ανάπτυξη που θα επιτρέψει σε εμάς και τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε φιλικό για τον άνθρωπο περιβάλλον. Με μέτρα για την αέρια ρύπανση την οποία ο Δήμος Βόλου σήμερα αποφεύγει ακόμη και να την καταμετρήσει. Γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν λειτουργεί ούτε ένας σταθμός μέτρησης αέριας ρύπανσης μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Με ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων με παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση στα αρδευτικά συστήματα. Με επαναχρησιμοποίηση για άρδευση των κοινόχρηστων χώρων του νερού του Βιολογικού. Γιατί το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν με τον τρόπο που προσπάθησε να «πουλήσει» η παρούσα Δημοτική Αρχή με τιμολόγια «φωτιά» για τους αγρότες μας και τα νοικοκυριά.

– σε ένα σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή με στόχο την ανακύκλωση και όχι την παραγωγή καυσίμου από σκουπίδια. Γιατί όλοι μαζί λέμε όχι στην μονάδα παραγωγής δευτερογενών καυσίμων από αστικά απορρίμματα που έχει στείλει η παρούσα Δημοτική Αρχή προς χρηματοδότηση και σύντομα θα τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν για εμάς και το μέλλον μας με τον τρόπο που έχουν επιδείξει. Με την πλήρη αδιαφορία τους δηλαδή για το κοινό καλό και γι αυτό που ζητά πραγματικά η τοπική κοινωνία.

– στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα ισότιμα για όλες τις δημοτικές ενότητες. Γιατί μια πόλη που θέλει να σέβεται του δημότες δεν επιτρέπεται να έχει ξεχειλισμένους κάδους. Βάζουμε τέλος στις εικόνες ντροπής που έχουν πολλές γειτονιές μας, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες προς όλους τους δημότες, γιατί βιτρίνα για εμάς όλους είναι τα πάντα και όχι μόνο το κέντρο.

– στη δημιουργία σύστασης ξεχωριστής τεχνικής υπηρεσίας για τις δημοτικές ενότητες όπου η κάθε περιοχή θα έχει στο Δήμο δικό της μηχανικό για την καταγραφή των απαιτούμενων παρεμβάσεων, την εκπόνηση των μελετών και την επίβλεψη τεχνικών έργων. Μόνο έτσι οι δημοτικές ενότητες θα μπορέσουν να έχουν άμεσα και αποτελεσματικά έργα χωρίς να συνθλίβονται οι ανάγκες τους από τις προτεραιότητες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

– στη βελτίωση του κυκλοφοριακού το οποίο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίστηκε με σπασμωδικές παρεμβάσεις χωρίς να μελετάται ολιστικά όπως απαιτείται, για την επίλυση των κυκλοφοριακών θεμάτων και κυρίως χωρίς να είναι συνεργάτες και συμμέτοχοι βασικοί παράγοντες όπως οι οδηγοί ταξί και το Αστικό ΚΤΕΛ.

– στη βιώσιμη κινητικότητα μέσα στην πόλη που αποτελεί στην εποχή μας προαπαιτούμενο για έναν Δήμο που θέλει να είναι αποτελεσματικός. Και αυτό σημαίνει άρση κάθε εμποδίου για την προσβασιμότητα, εμπόδια που τα περισσότερα βάζει ο Δήμος μέσω του αστικού εξοπλισμού όπως καλαθάκια, φωτισμός και ταμπέλες που απλώνει άναρχα στα πεζοδρόμια.

– στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας, το οποίο πρέπει να απλωθεί παντού και να προλαμβάνει κάθε ανάγκη που γεννά η δύσκολη εποχή μας. Κι αυτό θα γίνει πράξη με δομές συνεχούς λειτουργίας όπου διακριτικά και ουσιαστικά θα προσφέρεται η ασφάλεια σε κάθε δημότη, η σιγουριά ότι δεν είναι μόνος του μέσα στην πόλη. Εξασφαλίζοντας την ισότιμη εκπαίδευση με δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που οι οικογένειες τους δυσκολεύονται. Με παροχή προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας, για τις ευπαθείς και ανασφάλιστες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και για τα παιδιά. Ταυτόχρονα κοινωνική πολιτική παρέχουμε όταν στον αθλητισμό, στη μουσική και στις εξωσχολικές δραστηριότητες δίνουμε τη δυνατότητα να μετέχουν όλα τα παιδιά του Δήμου.
Ολοκληρώνοντας, η κ. Καπούλα, προέτρεψε όλες και όλους να εργαστούνε σκληρά, γιατί όπως είπε «οι δημότες αυτής της πόλης, είναι άξιοι και μάχονται με αξιοπρέπεια και κανείς δεν επιτρέπεται να έρθει και να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών μας. Είναι έξυπνοι και ικανοί και μόνο μια έξυπνη πόλη μπορεί να τους προσφέρει το επίπεδο ζωής που θα τους ικανοποιήσει. Πάμε όλοι μαζί να συνδέσουμε τη γνώση με την ιστορία και τη σύγχρονη εποχή και να ανταγωνιστούμε δυνατά και νικηφόρα για τον τόπο μας. Πάμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε το Βόλο που μας αξίζει!». Αμέσως μετά παρουσιάστηκε ο λογότυπος του Συνδυασμού, καθώς και οι πρώτες-οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το