Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Ολέθριες οι συνέπειες από τη δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ – Χρειάζεται επιτέλους σοβαρότητα

Την έντονη ανησυχία του ΤΕΕ Μαγνησίας για τις ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ εξέφρασε η πρόεδρος του φορέα Νάνσυ Καπούλα, μιλώντας σήμερα στη ΘTV. Η κ. Καπούλα τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ανησυχία ξεπερνάει τα φυσιολογικά όρια, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής. Η ίδια εξέφρασε φόβους ότι θα υπάρξουν ολέθριες συνέπειες για την πόλη και επέρριψε ευθύνες στην παρούσα δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που οδηγεί στην εκκαθάριση και το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ.

«Απορώ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πόλη, πως μπορούν και κοιμούνται το βράδυ; Κρατούν τις τύχες των δημοτών στα χέρια τους και εμείς παρακολουθούμε ένα παραλήρημα δηλώσεων. Έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει να ανοίξουν τον δίαυλο επικοινωνίας, να δώσουν τα πραγματικά δεδομένα σε αντιπολιτεύσεις και φορείς και να δούμε ποιες είναι οι σοβαρές λύσεις. Χρειάζεται σοβαρότητα επιτέλους», τόνισε η Νάνσυ Καπούλα.
Επίσης, επέκρινε τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ότι συνεδρίαζαν για το θέμα της ΕΡΓΗΛ κεκλεισμένων των θυρών για να μην διαρρεύσουν τα νομικά όπλα της ΔΕΥΑΜΒ. «Την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης την είχε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και ο δήμαρχος», είπε και σχολίασε με ειρωνικό τρόπο τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής για plan B.
«Το plan B έχω να το θυμηθώ από τον Βαρουφάκη. Αν ακούτε ότι υπάρχει plan B σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις “φέξε μου και γλίστρησα”», είπε.
Αναφερόμενη στο πόρισμα του ΤΕΕ Μαγνησίας για το έργο που φέρεται να εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ, η κ. Καπούλα σημείωσε ότι η δημοτική αρχή το είχε στη διάθεσή της από τον Ιούνιο του 2015, ωστόσο η αγωγή στην οποία συμπεριλήφθηκε το πόρισμα, κατατέθηκε το καλοκαίρι του 2017. «Όλες οι αγωγές που κατατίθεντο από τη ΔΕΥΑΜΒ δεν είχαν το πόρισμα, το οποίο κρατούσαν στα συρτάρια».
Μιλώντας για τις συνέπειες από τη δέσμευση των λογαριασμών της Επιχείρησης, μετά την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου, σημείωσε ότι «οι εργολάβοι στη ΔΕΥΑΜΒ κρατούν το δίκτυο της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε ομαλή λειτουργία. Με τη δέσμευση των λογαριασμών οι εργολάβοι δεν μπορούν να πληρωθούν και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πόλη. Οι εργολάβοι θα αναγκαστούν να κάνουν παύση εργασιών και δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε ζημιά στο δίκτυο».

Επίσης εξέφρασε σοβαρές απορίες και ενστάσεις σχετικά με την εκκαθάριση και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου: «Είναι δυνατόν μια επιχείρηση να περνάει στον Δήμο; Υπό ποιο νομικό καθεστώς; Η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία που αφορά τις εργασίες και γνωρίζουμε τους όρους. Είναι αστείο να λέμε ότι μπορεί να γίνει εκκαθάριση μέσα σε μία εβδομάδα.
Είναι μια πρωτοφανής και πρωτόγνωρη κατάσταση στα χρονικά της χώρας. Είναι δυνατόν ο Δήμος που ελέγχεται από τον Επίτροπο και έχει συγκεκριμένους κωδικούς, να χρηματοδοτήσει τη ΔΕΥΑΜΒ; Με ποια νομικά εργαλεία θα το κάνει αυτό; Αυτά θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί εφόσον καθυστέρησαν οι αγωγές και δεν υπήρχε τρόπος αντιμετώπισης των κινήσεων της ΕΡΓΗΛ. Εφόσον υπήρχε πρόβλημα, το οποίο γνώριζε μόνο η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το