Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας

Μοχλό ανάπτυξης του Δήμου χαρακτήρισε του εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως επενδύει στους ανθρώπους και τη συνεργασία.
Θέματα όπως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, η πρόσληψη προσωπικού, οι ιδιωτικοποιήσεις της δημοτικής περιουσίας, οι εσωτερικές μετακινήσεις των εργαζομένων, η καταβολή των δώρων, η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής καυσίμου και η λειτουργία τμήματος προνηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση.

Ειδικότερα, για το θέμα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σύμφωνα με την πρόεδρο των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Θάλεια Στάχτου, ανέφερε πως οι προσλήψεις ανειδίκευτου προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας, έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα και ζήτησε να γίνονται πιστοποιημένα σεμινάρια.
Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα επεσήμανε πως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου είναι ένα βασικό πρόβλημα, πρέπει να υπάρχει μόνιμο και καταρτισμένο προσωπικό και ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να γίνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν.
Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής καυσίμου, αλλά και των μετακινήσεων του προσωπικού από τη μία υπηρεσία στην άλλη, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της.

Σχετικά με την καταβολή του δώρου, για το οποίο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Μαγνησίας βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα ανέφερε πως αυτά τα ζητήματα δημιουργούν άσχημο κλίμα στους δημοτικούς υπαλλήλους με αποτέλεσμα να μην είναι δημιουργικοί, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το προσωπικό είναι οι ουσιαστικότεροι συνεργάτες μια δημοτικής αρχής. «Δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή επέλεξε -και δεν είναι ο μόνος κλάδος- να είναι απέναντι στους δημοτικούς υπαλλήλους. Για εμάς είναι συνάδελφοι και συνεργάτες. Ακόμη μια από τις μεγάλες διαφορές μας».
Όσον αφορά τη λειτουργία τμήματος προνηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι υποδομές των οποίων είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το προσωπικό άριστα καταρτισμένο, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα κατέληξε πως «θα διεκδικήσουμε το σύνολο των δομών που πρέπει να λειτουργήσουν στην πόλη στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, που έχουμε χαράξει στο πρόγραμμα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το