Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Κύριο μέλημά μας η σωστή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού

Την επιθυμία τους για μία Δημοτική Αρχή που θα συζητεί, θα επικοινωνεί και θα συνεργάζεται με τους εργαζόμενους για το καλό της πόλης και της ΔΕΥΑΜΒ, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν παρουσία της υποψηφίας Αντωνίας Χατζηγάννα – Γούναρη και του στενού συνεργάτη του συνδυασμού Αλέκου Γούναρη.
Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριμένα, το τακτικό προσωπικό στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων ανέρχεται σε εννέα άτομα και καλύπτει μία περιοχή 60 χλμ. με περιφερειακά αντλιοστάσια από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. μέχρι την Αγριά και τον Σωρό, ενώ το ίδιο ισχύει και στην υπηρεσία Αποχέτευσης, στην οποία απασχολούνται οχτώ άτομα για όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και τις περιοχές Πορταριά, Μακρινίτσα, Αγριά και Σωρό.
Προς το παρόν λειτουργούν με ημίμετρα, όπως μικρές εργολαβίες, εργαζομένους μέσω Κοινωφελούς Εργασίας και μαθητευόμενους από ΤΕΙ, πασχίζοντας να επιτελέσουν το πολύ σημαντικό έργο προστασίας του Παγασητικού κόλπου και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Όπως υπογράμμισε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα «οι εργαζόμενοι στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων πρέπει να εργάζονται απερίσπαστοι, με τις κατάλληλες συνθήκες, τα κατάλληλα υλικά, τις προμήθειες και το προσωπικό. Η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να λειτουργεί σωστά η Μονάδα και οι εργαζόμενοι να μην έχουν το καθημερινό άγχος για το τι θα συμβεί».
Επίσης η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα ζήτησε από τους εργαζομένους να γίνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν, ώστε να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό.

«Οι εγκαταστάσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και η πολιτική ηγεσία είναι τρεις αλληλένδετοι πυλώνες για τη σωστή λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων», επεσήμανε ο στενός συνεργάτης της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου κ. Νάνσυς Καπούλα, κ. Αλέκος Γούναρης. Συμπλήρωσε πως στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» συμπεριλαμβάνεται ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες, ο οποίος σε συνεργασία με τη διοίκηση του Βιολογικού Καθαρισμού θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις άμεσα, ευέλικτα και παρακάμπτοντας αγκυλώσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βιολογικός Καθαρισμός βρίσκεται σε μία μετασταθή κατάσταση και οφείλεται σε υπερβολικό ζήλο, προσπάθεια και εργασία των ελάχιστων εργαζομένων και στον παράγοντα τύχη. Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να εξασφαλίσει διαχρονικές συνθήκες λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος.

Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, από το 2005 στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου δεν υπάρχει κανένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, παρά το γεγονός πως στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ απασχολούνται πέντε άτομα με αυτή την ειδικότητα.
Ερωτηθείς για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ , η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα εξήγησε ότι ο κύριος του έργου έχει δικαίωμα να ανοίξει το έργο, να δει τις ποσοτικές αποκλίσεις και να καταθέσει αγωγή στον εργολάβο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το εργολαβικό αντάλλαγμα για το οποίο υπάρχει απόκλιση ποσοτική.
Όσον αφορά την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ για περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων, ζήτημα για το οποίο δικαιώθηκαν δικαστικώς οι εργαζόμενοι, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα δεσμεύτηκε πως θα πάρουν τμηματικά τα χρήματα που τους οφείλονται, σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις.
Για τις φήμες περί ιδιωτικοποίησης κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα εξήγησε πως η Επιχείρηση έχει διαχειριστική επάρκεια, που σημαίνει πως δεν μπορεί να παραχωρήσει κανένα κομμάτι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το