Τοπικά

«Ναι» στο διαλυτήριο οχημάτων με «διαρροές» σε παρατάξεις

 

Θετικά κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για τη λειτουργία Διαλυτηρίου Οχημάτων που βρίσκονται στο Τέλος του Κύκλου Ζωής τους (ΟΤΚΖ), στην περιοχή «Νταγιάς», πλησίον της Ευξεινούπολης. Αξιοσημείωτο στην ψηφοφορία ήταν το γεγονός ότι μέλη της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας διαφοροποιήθηκαν από τη θετική ψήφο του δημάρχου κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Εσερίδη.

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Αλμυρού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το διαλυτήριο θα έχει δυνατότητα για διάλυση 1.000 περίπου οχημάτων ανά έτος. Έχουμε διαπιστώσει ότι γίνεται ανεξέλεγκτη διαχείριση αυτού του είδους των υλικών και με δεδομένο ότι το οργανωμένο διαλυτήριο αποτελεί μιας μορφής ανακύκλωση, με μεγάλη δυσκολία τάσσομαι υπέρ της λειτουργίας του στην περιοχή μας».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημ. Εσερίδης, επισήμανε ότι «δεν πρέπει να στεκόμαστε αρνητικά σε επενδύσεις, έχοντας ως πρόσχημα το περιβάλλον, όπως έχει γίνει στις Νηες. Στην περίπτωση του διαλυτηρίου δεν θα γίνεται καύση, αλλά μόνο μεταφορά των υλικών. Αν μη τι άλλο η απομάκρυνση των παλιών αυτοκινήτων και των εξαρτημάτων τους μόνο ωφέλιμη θα αποδειχτεί για τον Αλμυρό, καθώς η εταιρεία διαθέτει αδειοδότηση».
Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ζωή Ράππου τόνισε ότι «η διαχείριση αυτών των αποβλήτων χωρίς αδειοδότηση είναι επικίνδυνη».
Να αναφερθεί ότι η αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπέη-Σταματίου στην ψηφοφορία δήλωσε «παρούσα», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παν. Γεωργιάδης καταψήφισε, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Άρης Καραγιώργος.
Μάλιστα, ο τελευταίος δικαιολογώντας τη στάση του απέναντι στη θετική ψήφο του επικεφαλής της παράταξής του κ. Δημ. Εσερίδη, ανέφερε σχετικά με την επένδυση πως «η κλίμακα που αναφέρει η μελέτη για ένα πιθανό ατύχημα, είναι ένα κάθε 1 έως 10 χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης διαρροής ή πυρκαγιάς και θα το σκεφτόμουν διαφορετικά αν οι εγκαταστάσεις του διαλυτηρίου δεν χωροθετούνταν μόνο 800 μέτρα μακριά από το τελευταίο σπίτι της Ευξεινούπολης».
Ο ίδιος αναρωτήθηκε το θα γίνει σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς με τα τοξικά αέρια που θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα από την καύση μπαταριών και καταλυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το