Τοπικά

«Να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη και η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στο Βόλο»

«Χρόνιο εμπαιγμό και απερίγραπτη κοροϊδία» χαρακτηρίζει ο Απόστολος Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, την αδιαφορία της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στα δικαστήρια για άμεση ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στο Βόλο.
Ο κ. Ριζόπουλος ζητά σε ανακοίνωσή του να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη και η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου ενώ καταλογίζει ευθύνες και στη δημοτική αρχή Βόλου γιατί δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία για τη στήριξη του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση του κ. Ριζόπουλου:

Το «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», κτίριο του 1920, που το εμβαδόν του ανέρχεται σε 1341,21 τ.μ., εδώ και πολλά χρόνια έχει κριθεί ακατάλληλο γιατί δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών δικαιοσύνης και δεν έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας. Η εκδίκαση υποθέσεων γίνεται σε γραφεία, υπάρχει απουσία χώρων για τα αρχεία, συσσώρευση υπαλλήλων σε περιορισμένους και ακατάλληλους χώρους, απουσία των κατάλληλων χώρων υγιεινής, έλλειψη χώρων στάθμευσης, έλλειψη ανελκυστήρων – εξόδων κινδύνου – υποδομών για ΑΜΕΑ, κ.ά.

Από το 2012, ύστερα από ολοκληρωμένη προσέγγιση του ζητήματος νέας χωροθέτησης από επιστημονική επιτροπή που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και άλλων φορέων της πόλης, που πήρε υπόψη και άλλες πολεοδομικές παραμέτρους που αφορούν τις αστικές λειτουργίες της πόλης (αποκέντρωση υπηρεσιών, κυκλοφοριακό, ανάδειξη ιστορικών μνημείων, το Γ.Π.Σ, κ.α.), αξιολόγησε μια σειρά από προτάσεις, προκρίνοντας: την ανέγερση του νέου μεγάρου ή σε οικόπεδο στη «Στέγη Ανηλίκων» ή σε οικόπεδο του «Σωφρονιστικού Καταστήματος – οδός Μεταμορφώσεως», που ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο δικαιοσύνης γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα. Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε σχετική ερώτηση που έκανε το ΚΚΕ (4/7/2016) για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, για άλλη μια φορά παρέπεμψε το θέμα στο απώτερο μέλλον, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Μάλιστα η Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου ανεβάζει, ψευδώς, το εμβαδόν του υπάρχοντος κτιρίου στα 2.400 τ.μ., θεωρώντας το ικανοποιητικό, δήθεν, για τις δικαστικές υπηρεσίες, προκαλώντας την αγανάκτηση και την οργή των υπαλλήλων, των δικαστικών λειτουργών και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Οι ευθύνες στη κυβέρνηση για την πορεία του θέματος είναι τεράστιες. Μεγάλες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή Βόλου, που αδιαφορεί, που χρόνια τώρα δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία για τη στήριξη του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων στα δικαστήρια.
Αποδεικνύεται και απ’ αυτήν την εξέλιξη ότι η δημοτική αρχή Βόλου, έργα όπως η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, η κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, η συντήρηση δημόσιων κτιρίων και υποδομών, τα μέτρα πολιτικής προστασίας, κ.ά. δεν αποτελούν «επιλέξιμα» έργα, σύμφωνα και με την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. Για αυτούς προέχουν οι επενδύσεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που τους στηρίζουν με κεφάλαια, εκχωρήσεις λαϊκής περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το