Τοπικά

Να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στο πρόγραμμα πτήσεων της Ryanair επιδιώκει η δημοτική αρχή του νησιού

Η απευθείας σύνδεση με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost) αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου, με την πεποίθηση ότι έτσι θα επιτευχθεί ευκολότερα το άνοιγμα σε νέες αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πολύμηνη επικοινωνία, ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας ταξίδευσε σήμερα (28.11.2019), στο Δουβλίνο για συνάντηση με στελέχη της Rynair, με αίτημα να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας.

Ο κ. Τζούμας συναντήθηκε, συγκεκριμένα, με την Aisling Fitzpatrick, Route Manager Developer της Ryanair, σύμφωνα με την οποία είναι τώρα η κατάλληλη χρονική περίοδος να συνεργαστούν οι δυο πλευρές για το πρόγραμμα των πτήσεων του 2021. Πρόταση της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου είναι η σύνδεση με το Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά και προορισμούς από παραδοσιακές αγορές της Σκιάθου, από πόλεις που δεν υπάρχουν πτήσεις.

Όπως τονίστηκε, για την επίτευξη του στόχου είναι ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και την διοίκηση της Fraport. Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή Σκιάθου θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης.

Η Ryanair είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αεροπορικός όμιλος, εξυπηρετώντας πάνω από 153 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο σε περισσότερες από 2.400 καθημερινές πτήσεις από 86 βάσεις, στην Ελλάδα έχει 2 βάσεις και 13 προορισμούς, με αύξηση για το 2020 κατά 6%.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία του Δήμου με την αεροπορική εταιρεία easy Jet, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση του Λονδίνου WTM 2019, ανάμεσα στον Δήμαρχο Σκιάθου, τον Paul Bixby Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού της easyJet και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου.
Τέλος μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η ανακοίνωση για την απευθείας σύνδεση της Σκιάθου με το Παρίσι για το καλοκαίρι του 2020 από την transavia, όπως προέκυψε από τη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Δημάρχου Σκιάθου, και του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, στην έκθεση του Παρισιού IFTM Top Resa 2019, όπου συμμετείχε ο Δήμος με τη συνεργασία του ΕΟΤ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το