Τοπικά

«Να σταματήσουν οι διώξεις στους εργαζομένους και οι ληστρικές απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ»

«Να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις εναντίον των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, που, στο πλαίσιο άσκησης των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, έχουν στοχοποιήθεί από την ΕΡΓΗΛ για την έρευνα που έκαναν, προκειμένου να αποκαλύψουν ότι η εταιρεία δεν είχε παραδώσει το σύνολο του έργου που έπρεπε να εκτελέσει. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης κατέθεσε πρόταση παραπομπής των εργαζομένων για «ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος», ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.

Η ΕΡΓΗΛ, από το 2007 μέχρι σήμερα, για ένα έργο 10 εκ. € (με τις επιμετρήσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ και του ΤΕΕ Μαγνησίας αποδείχτηκε ότι η πραγματική του αξία ήταν η μισή) έχει εισπράξει, για  υπερσυμβατικές εργασίες, που ισχυρίζεται ότι έκανε, μαζί με τα πανωτόκια περίπου 15 εκ. €, έχει δεσμεύσει ποσά εις χείρας τρίτων και διεκδικεί, επιπλέον, από τη ΔΕΥΑΜΒ 5,6 εκ.€. «Η παραπάνω αρνητική εξέλιξη με τη δικαστική δίωξη των εργαζομένων αποδεικνύει ότι η «νομιμότητα» είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα τους των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ, το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποβάλει σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να σταματήσει το «φαγοπότι» της ΕΡΓΗΛ. Στην απάντησή του ο κ. Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε καμιά θέση, ουσιαστικά, για τις σκανδαλώδεις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, στην οποία η δημοτική αρχή, διαρκώς, ανταποδίδει τη στήριξη που έχει, με διθυραμβικούς επαίνους για την πολιτική της, συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο. Συνεχίζει να διατηρεί το αντιδραστικό αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, παρακολουθεί και αποδέχεται τις ληστρικές απαιτήσεις της εταιρείας, βάζοντας σε κίνδυνο τη δυνατότητα της ΔΕΥΑΜΒ να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες κάλυψης των αναγκών των κατοίκων του Βόλου σε νερό, ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και στην επιβολή μεγαλύτερων ανταποδοτικών τελών με αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Σήμερα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια και η ποιότητα του Νερού στο Δήμο Βόλου και να μπει φραγμός σε πάρα πέρα αρνητικές εξελίξεις στην ΔΕΥΑΜΒ, να μην επιβαρυνθεί ο λαός της περιοχής από τις εργολαβικές απαιτήσεις, να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των εργαζομένων»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το