Κόσμος

Να πάρει πίσω τα νησιά του Αιγαίου ζητά η ακροδεξιά Ακσενέρ από τον Ερντογάν

Τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαλεί η ηγέτης της ακροδεξιάς στην Τουρκία, Μεράλ Ακσενέρ, για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ρωτώντας τον γιατί δεν επιδεικνύει σκληρότερη στάση κατά των Ε/Κ και γιατί δεν παίρνει πίσω τα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα.
Η αρχηγός του Καλού Κόμματος υποστήριξε επίσης «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα. Όπως επίσης δεν ανήκει στους Ε/Κ ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου». Μάλιστα, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να ασχοληθεί πρώτα με το να πάρει πίσω τα νησιά στο Αιγαίο που βρίσκονται υπό «ελληνική κατοχή».

«Ξεκινήστε καλύτερα με το να πάρετε πίσω τα νησιά μας που βρίσκονται υπό κατοχή. Βάλτε τέλος στα πάρτι με σούβλες του κακομαθημένου ελληνικού στρατού. Όταν οι Έλληνες στρατιώτες σούβλιζαν κάτω από τη μύτη μας στα νησιά, εσείς παρακολουθούσατε. Είναι δυνατόν να υπερασπιστείς τη θάλασσα, εγκαταλείποντας τα νησιά;».
Για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της Κύπρου, ο Μεράλ Ακσενέρ θεωρεί πλήρως υπεύθυνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Το 2004 που μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε. δεν χρησιμοποιήσατε το δικαίωμα βέτο σας. Δεν ξεχάσαμε αυτά που κάνατε στον μακαρίτη Ντενκτάς, κ. Ερντογάν. Και τώρα αυτή η Κύπρος στέκεται απέναντί μας στην ανατ. Μεσόγειο. Εσείς είστε υπεύθυνος για όλα αυτά, κ. Ερντογάν».

Παρόλα αυτά, η αρχηγός της ακροδεξιάς στην Τουρκία δήλωσε την υποστήριξή της στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα. «Δηλώνουμε ότι σε αυτό το θέμα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση που είχαμε ταχθεί εναντίον της για τα μέχρι σήμερα λάθη της». Αναφορικά με τις κυρώσεις της Ε.Ε., η ηγέτης της ακροδεξιά είπε ότι οι Βρυξέλλες θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτά που κάνουν πριμοδοτώντας τα ‘κακομαθημένα παιδιά’, την Ελλάδα και την Ε/κ πλευρά.

«Για την Ευρώπη, η οποία αποφάσισε κυρώσεις δύο πράγματα έχουμε να πούμε: Δεν ντρέπεστε να κάνετε πλάτες στο βιασμό των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού; Δεν ντρέπεστε να μην λέτε “τέρμα” στα κακομαθημένα παιδιά, την Ελλάδα και την Ε/κ πλευρά, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;» ρώτησε η Μεράλ Ακσενέρ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το