Τοπικά

Να μειωθούν 30% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων ζητούν από το Δήμο Βόλου οι ιδιοκτήτες καφέ “Θ”

ΠΑΡΑΛΙΑ-ΒΟΛΟΥ

Αίτημα στο Δήμο Βόλου για μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σε ποσοστό έως και 30% κατέθεσε χθες ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Νομού Μαγνησίας. Σχετική απόφαση επί του αιτήματος αναμένεται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ ανάλογο αίτημα έχει κατατεθεί και στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου.

Στο σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε χθες και απευθύνεται στο δήμαρχο Βόλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Αιτούμαστε τη μείωση τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 30% τουλάχιστον. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και είναι αποτέλεσμα της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά. Είναι πλέον αδύνατον τα καταστήματα εστίασης του Βόλου να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους πλέον σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων. Νομιμοποιούμαστε, λοιπόν, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης Νομού Μαγνησίας ειλικρινά να αιτηθούμε την εν λόγω μείωση για να επιβιώσουμε σε ένα κλίμα δυσοίωνο, υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων. Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε ότι το ίδιο αίτημα έχει αποσταλεί και στον ΟΛΒ. Πιστεύουμε, λοιπόν, στην κατανόηση και την ανταπόκριση του αιτήματός μας, έτσι ώστε όλοι να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του ΟΛΒ, αλλά και της Δημοτικής Αρχής και όχι αντίπαλος προς όφελος μόνο των πολιτών και της πόλης μας».
Να αναφερθεί ότι τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι κλιμακούμενα, ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιούνται.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις ζώνες και το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων είναι ανά ζώνη 24, 38 και 45 ευρώ αντίστοιχα ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Νομού Μαγνησίας ζητεί να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση των τελών από τον Ιανουάριο του 2016. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και στη συνέχεια αντίστοιχη απόφαση να λάβει και το Δ.Σ. του ΟΛΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το