Τοπικά

Να μην “βάλει χέρι” η ΕΡΓΗΛ σε πιστώσεις του προγράμματος “Φιλόδημος” επιδιώκει η ΔΕΥΑΜΒ

Την έγκριση τροπολογίας ώστε να προστατεύονται τα χρήματα που κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους Δήμους, έχει ζητήσει εγγράφως από το αρμόδιο υπουργείο η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Το αίτημα υποβλήθηκε με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ προκειμένου να μην δεσμευτούν οι πιστώσεις υπέρ του Δήμου Βόλου μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.
Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΡΓΗΛ απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις προθέσεις της για τη μελλοντική κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών. Σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαστεργίου ανέφερε πως το έγγραφο αφορούσε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Αυτοί προσπαθούν να πάρουν χρήματα από παντού. Στη Συνεταιριστική έχει λογαριασμό η ΔΕΥΑΜΒ. Στο Ταμείο Παρακαταθηκών αναμένονται να μπουν τα χρήματα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, για αυτό καθυστερούμε» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.
Σημείωσε πως η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο και περιμένει το επόμενο χρονικό διάστημα να περιλαμβάνεται τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία του Υπουργείο Οικονομικών.

«Η νομοθεσία δεν έγραφε για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εμείς ως ΔΕΥΑΜΒ στείλαμε το έγγραφο αυτό για την προστασία των χρημάτων μέσω του προγράμματος Φιλόδημος. Από το πρόγραμμα περιμένουμε χρήματα για δύο έργα που αφορούν την αναβάθμιση ΕΕΛ» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.
Ακόμη ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν προχωράει σε σύναψη σύμβασης καθώς περιμένει την τροπολογία. «Από το Υπουργείο μας είπαν ότι θα την συμπεριλάβουν και πως την έχουν δει θετικά» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το