Τοπικά

Να μην αποσταλούν στοιχεία για την αξιολόγηση

σήμα δρόμων συνεργασίας

«Όχημα» για την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα, χαρακτηρίζουν την αξιολόγηση και τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων, οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου . Με επερώτησή τους ζητούν από το δήμαρχο Βόλου να απαντήσει αν προτίθεται να υπακούσει στην παραπάνω κυβερνητική πολιτική που σκοπεύει να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ταυτόχρονα να διαλύσει τις δομές των δήμων και να τις παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο ή να αντισταθεί και να προβεί στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου στο Υπουργείο.
« Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση εκ των προτέρων ορίζει πόσοι υπάλληλου πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι και έχει βάλει ως στόχο για το 2014 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», επισημαίνουν.
Επίσης αναφέρουν ότι πολλοί είναι οι δήμαρχοι που τάσσονται κατά της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων, καθώς γνωρίζουν ότι εξυπηρετούν μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και που οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση υπηρεσιών των δήμων. Μέχρι στιγμής οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος προχώρησαν στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου που ζητάει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την αντίθεση τους με τον μνημονιακό, αντισυνταγματικό και αντεργατικό νόμο 4250/2014. Η πάλη των εργαζομένων στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση χωρίς να επηρεάζεται από τις απειλές, την τρομοκρατία και επιχειρούμενη ποινικοποίηση του αγώνα τους από την κυβέρνηση και τον υπουργό των απολύσεων κ. Μητσοτάκη. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καταδικάζουν την μνημονιακή πολιτική που οδηγεί και στην κατεδάφιση των Δήμων, πρέπει να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των Δήμων, να αρθεί το μέτρο της κατάργησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, να σταματήσουν οι απολύσεις και να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία αυτά που της ανήκουν, ώστε οι δήμοι να αποτελέσουν δίχτυ προστασίας για τις αδύναμες οικονομικά ομάδες της κοινωνίας, για τους εργαζόμενους και για τις τοπικές κοινωνίες, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το