Ελλάδα

Να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς κομματικές υποδείξεις

Φορτσάκης

«Να μας αφήσουν ήσυχους τα κόμματα να κάνουμε τη δουλειά μας», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των φοιτητών από την κατάληψη της Πρυτανείας, τις ακαδημαϊκές συγκρούσεις και τις οξείες πολιτικές αντιπαραθέσεις που προκάλεσε το θέμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων, ο κ. Φορτσάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αντι-ΝΔ. Είναι υπέρ ενός πανεπιστημίου που θα είναι χώρος παιδείας και όχι κοινωνικών αγώνων.

Ζητά να αποβληθεί η κομματικοποίηση από τα ανώτατα ιδρύματα και υποστηρίζει ότι αυτό είναι και κοινωνική απαίτηση, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει για τα ΑΕΙ.

Αποκαλύπτει συγχρόνως ότι ήδη έχει ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση στη Σύγκλητο για τη χάραξη στρατηγικής πορείας για το Πανεπιστήμιο Αθηνών που θα οδηγήσει ακόμη και στο κλείσιμο σχολών.

Μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου θα έχει τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης στα χέρια του για να ξεκινήσει η αναδιοργάνωση του πανεπιστημίου, αφού όπως μας δήλωσε, το Ιδρυμα ήταν χωρίς πιλότο μέχρι σήμερα και είναι θαύμα που λειτουργεί.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το