Τοπικά

Να κληθεί και ο κ. Μητσοτάκης στην Εξεταστική ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Υποκρίνονται για τις υποκλοπές»

 

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και τον κ. Τσίπρα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο ζήτημα των υποκλοπών. Από το προαύλιο του δικαστικού μεγάρου Βόλου όπου βρέθηκε μαζί με τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο, στο πλαίσιο δίκης, όπου ήταν συνήγοροι υπεράσπισης, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι «θα πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται άπαντες.
Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται ότι δεν γνώριζε και ότι η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ήταν μία παράνομη διαδικασία, την οποία ο ίδιος διέταξε και προφανέστατα όχι μόνο στην περίπτωση Ανδρουλάκη. Ο κ. Δημητριάδης θα πρέπει να κληθεί και να καταθέσει στην Επιτροπή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, να δούμε αν θα το αποφασίσει η Εξεταστική Επιτροπή αυτό. Ο κ. Κοντολέων θα πρέπει να κληθεί και να καταθέσει στην Επιτροπή και κατά την άποψή μου βεβαίως θα πρέπει να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή και οι προγενέστεροι και προκάτοχοί τους και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ρουμπάτης και ο κ. Ανδρουλάκης, για τα ζητήματα που είναι υπό έρευνα. Δεν θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αγνοεί ότι δυστυχώς τουλάχιστον από το 2004 έχουμε καταγεγραμμένη περίπτωση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας, η οποία επιχειρήθηκε να παρασιωπηθεί. Δεν θα πρέπει ο ελληνικός λαός να νομίσει ότι αυτή είναι μία μεμονωμένη περίπτωση και ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν θα πρέπει επίσης να μπερδευτεί ο ελληνικός λαός και να νομίσει, ότι όλοι αυτοί μεταξύ τους αντιδικούν. Όλοι αυτοί μεταξύ τους ουσιαστικά τηρούν ισορροπίες. Ο κ. Τσίπρας φοβάται πάρα πολύ να μην αποκαλυφθούν όλα αυτά, που ο ίδιος έκανε επί των ημερών του με τη δράση της ΕΥΠ και τη συνεργασία του με τον Ρουμπάτη στην περίοδο εκείνη».

Παρακολουθούνταν και άλλοι…
Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως «είναι αυτονόητο ότι παρακολουθούνταν και άλλα πρόσωπα και επίσης είναι αυτονόητο, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ισορροπία του τρόμου μεταξύ απάντων. Όλοι θέλουν από τη μία να εκμεταλλευτούν τις αποκαλύψεις, αλλά και όλοι φοβούνται τι θα αποκαλυφθεί για τους ίδιους και για τον κ. Ανδρουλάκη συμπεριλαμβανομένου, ο οποίος με έναν περίεργο τρόπο αρνείται να λάβει ενημέρωση, την οποία θα έπρεπε ασμένως να λάβει και να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό. Αυτού του είδους τα παιχνίδια ουσιαστικά αποκαλύπτουν ότι υπάρχει μία σκοπιμότητα ευρύτατη και εκτεταμένη, όπως θα πρέπει να συναξιολογηθεί η στάση του κ. Βενιζέλου, που προφανώς θεωρείται ότι ήταν μεταξύ των παρακολουθούμενων και γι’ αυτό έχει αλλάξει συνολικά την κατεύθυνση των τοποθετήσεών του. Δεν έγινε ξαφνικά ο κ. Βενιζέλος υπέρμαχος του Συντάγματος, το έχει τσαλαπατήσει με όλους τους τρόπους. Από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας εμείς αυτό το οποίο υπερασπιζόμαστε, είναι η διαφάνεια και η απόλυτη πρόσβαση στην αλήθεια για τους πολίτες. Η λειτουργία των λεγόμενων μυστικών υπηρεσιών και της ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι μία λειτουργία παρακρατική εντός του κράτους, διότι δυστυχώς σε όλες αυτές τις δεκαετίες η ΕΥΠ αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει. Επινοούνται, κατασκευάζονται και φιλοτεχνούνται ως λόγοι υποτιθέμενης εθνικής ασφάλειας προσχήματα, τα οποία επιτρέπουν τις παραβιάσεις, τις αλληλοπαρακολουθήσεις και κυρίως τους αλληλοεκβιασμούς. Αυτό που πρέπει σε βάθος να ερευνηθεί και θα περίμενα και περιμένω και τα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν, είναι τι γίνεται με το προϊόν αυτών των παρακολουθήσεων, τι έκαναν επί τρεις μήνες το προϊόν της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, πώς το χρησιμοποίησαν ποιος το έμαθε και τι του είπε. Πως χρησιμοποιήθηκε στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και πως ωφελήθηκαν άλλοι υποψήφιοι. Αυτά δεν μπορεί να παριστάνουμε ότι δεν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως δεν μπορεί να παριστάνουμε ότι αυτό δεν αποτελεί μία ιταμή εργαλειοποίηση διαδικασιών με ευθύνη και εισαγγελικών λειτουργών. Τεράστια η ευθύνη των λειτουργών που συμπράττουν σε τέτοιες διαδικασίες, βάζοντας μία υπογραφή, τεράστια η ευθύνη και των θεσμικών παραγόντων, οι οποίοι κάνουν ότι δήθεν δεν κατάλαβαν. Όλα θα πρέπει να διερευνηθούν. Φυσικά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με αυτή τη σύνθεση δεν θα τα διερευνήσει όλα. Σίγουρα δεν θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους και σίγουρα θα λειτουργήσει με τους αναμενόμενους ισορροπισμούς, που τους έχουμε βιώσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, εγώ τους βίωσα ισχυρά και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στην υπόθεση της Siemens».

Για τις εκλογές
Για τις εκλογές η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας θα συμμετέχει σε αυτές κανονικά και ετοιμαζόμαστε για την κατεύθυνση αυτή, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Εμείς έχουμε την άποψη, ότι στις εκλογές πρέπει, εκτός από τις περιπτώσεις που οι κυβέρνησης πέφτουν υπό την κοινωνική κατακραυγή, η τετραετία να γίνεται σεβαστή, γιατί αποτελεί θεσμικό παράγοντα της Δημοκρατίας και παράγοντα προετοιμασίας των πολιτών, οι οποίοι δεν πρέπει να αιφνιδιάζονται, ούτε να μη γνωρίζουν πότε καλούνται να ψηφίσουν».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος
Για τις υποκλοπές ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Αποτελεί διακωμώδηση όλων των δημοκρατικών θεσμών. Είναι μία υπόθεση που προσβάλλει τη συνταγματική νομιμότητα, ακυρώνει τις εγγυήσεις για τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου και ουσιαστικά μετατρέπει την ελληνική κοινωνία, αλλά και τον δημόσιο βίο της χώρας σε ένα πεδίο, όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι μεγάλοι και μικροί αδελφοί, εκείνοι οι οποίοι θέλουν, αντί για τη δημοκρατική διαφάνεια και τις εγγυήσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, να επικρατεί η αυταρχική βούληση μίας αντιδημοκρατικής νοοτροπίας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρομακτικό βίντεο από τη Βρετανία: Η δραματική διάσωση εργάτη από φλεγόμενο κτίριο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τη δραματική διάσωση ενός εργάτη…

23 Νοεμβρίου 2023

Ανησυχία του ΠΟΥ για μυστηριώδη πνευμονία που «χτυπά» παιδιά στην Κίνα – Ζητά πληροφορίες ο Οργανισμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Πεκίνο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια μυστηριώδη πνευμονία…

23 Νοεμβρίου 2023

Νοσοκομεία: Δημιουργούνται Επείγοντα ειδικά για τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων – Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο

Προ των πυλών είναι το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Τραύματος που θα αναπτυχθούν στο ΕΣΥ…

23 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 15%

Για πρώτη φορά εμφανίζει η Pulse το ΠΑΣΟΚ δεύτερο και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση,…

23 Νοεμβρίου 2023

Netflix: Άγρια δολοφονία ηθοποιού της streaming πλατφόρμας σε ηλικία 23 ετών

Ο Κολομβιανός ηθοποιός Kevin Andrés Muñoz Tovar βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 23 ετών στην πόλη…

23 Νοεμβρίου 2023

Μόνιμη μείωση τελών κυκλοφορίας ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών, τον υπουργό κ. Χατζηδάκη, τον υφυπουργό κ. Θεοχάρη αλλά και…

23 Νοεμβρίου 2023