Τοπικά

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ν.Πηλίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Μιχάλης Μιτζικός

Να κηρυχθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός. Στην επιστολή του ο κ. Μιτζικός αναφέρει ότι σε όλες τις δημοτικές ενότητες σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα από την υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων να πλημμυρίσουν οικίες, γεωργικές εκτάσεις, έργα υποδομής όπως δρόμοι, γέφυρες, αγροτικοί δρόμοι. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Επίσης σημειώθηκαν καταπτώσεις με αποτέλεσμα τον οδικό αποκλεισμό οικισμών και δημοτικών ενοτήτων. Από τις καταστροφές επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες: Αργαλαστής, Μετοχίου, Ξινόβρυσης, Αφετών, Νεοχωρίου, Συκής, Καλαμακίου, Λαμπινούς, Τρικερίου, Μηλεών, Βυζίτσας, Πινακατών, Καλών Νερών, Αγ. Γεωργίου Νηλείας, Λαύκου, Μηλίνας και Προμυρίου.
Σε όλες τις τοπικές κοινότητες παρατηρούνται μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία, κατολισθήσεις πρανών, προβλήματα στην υδροδότηση, αποκοπή πρόσβασης σε οικισμούς, ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες (κυρίως υπόγεια), διαβρώσεις κατά μήκος των παραλιακών δρόμων και συγκέντρωση φερτών υλικών σε ρέματα, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μιτζικός.
Οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών πραγματοποιούνται με τη συνδρομή των τοπικών αντιδημάρχων, των προέδρων τοπικών κοινοτήτων και των τμημάτων Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Επίσης είναι σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών τόσο στις υποδομές του Δήμου Ν.Πηλίου, όσο και σε ιδιώτες για να υπάρχει αναλυτική εκτίμηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το