Άρθρα

Να δώσουμε στις γειτονιές τη χαμένη τους ποιότητα ζωής

Του
Βασίλη Γιαννουλή,
υποστράτηγου ε.α. ΕΛΑΣ,
υποψήφιου δημοτικού συμβούλου
με την παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη»

Ο Βόλος ανέκαθεν χαρακτηριζόταν για τις όμορφες γειτονιές τους, όπου οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούσαν να τις κρατούν περιποιημένες με τις κατάλληλες υποδομές για την ψυχαγωγία και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ιδίων και των παιδιών τους.
Με τον Καλλικράτη και τη δημιουργία ενός μεγάλου Δήμου Βόλου με πλήθος αρμοδιοτήτων και ενταγμένων περιοχών τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν, καθώς σε αυτό συνέβαλε και η περίοδος των μνημονίων με τον περιορισμό των πόρων και την απογύμνωση των υπηρεσιών από προσωπικό.
Ιδίως αυτό που βλέπουμε τα τελευταία πέντε χρόνια είναι όλη η έμφαση του Δήμου Βόλου να έχει δοθεί στο λεγόμενο κέντρο της πόλης και οι γειτονιές να εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης.
Ως κάτοικος μιας από τις πολλές γειτονιές που διαθέτει η πόλη μας, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή αυτή η κατάσταση.
Συμπολίτες με τους οποίους μιλούμε και επικοινωνούμε κατά τις επισκέψεις μας στις διάφορες περιοχές, μάς εκφράζουν τον προβληματισμό και την δυσφορία τους για την εγκατάλειψη που νιώθουν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Ανύπαρκτες παιδικές χαρές ή όπου υπάρχουν με χαλασμένα ως επί το πλείστον παιχνίδια, πάρκα υποβαθμισμένα, χώροι πρασίνου απεριποίητοι, δρόμοι με διάφορα μπαλώματα και λακκούβες στο οδόστρωμα, ανεπαρκής φωτισμός, άχρηστα αντικείμενα πεταμένα οπουδήποτε, κάδοι είτε χαλασμένοι είτε ανεπαρκείς, είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσει κάποιος στις γειτονιές της πόλης.
Με αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα δεδομένα έχουν δίκιο οι δημότες που διαμαρτύρονται. Γιατί ο Βόλος δεν είναι μόνο το κέντρο, η ποιότητα ζωής δεν σταματά μόνο μέχρι τους πολύ κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Για αρκετό χρονικό διάστημα οι γειτονιές παραμελήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, προφανώς γιατί δεν είναι η βιτρίνα της πόλης που θέλουν να δείξουν στους επισκέπτες. Όμως οι γειτονιές είναι αυτές που κρατούν ζωντανή την πόλη, σε αυτές διαμένουν οι περισσότεροι δημότες και δικαίως ζητούν τη χαμένη ποιότητα ζωής.
Η δημοτική παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» και η επικεφαλής μας κ. Νάνσυ Καπούλα μέσα από τις συνεχείς επισκέψεις στις γειτονιές του πολεοδομικού συγκροτήματος έχει δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας.
Για εμάς η ανασυγκρότηση του Δήμου θα ξεκινήσει από τις γειτονιές, από εκεί που ζει και αναπνέει η πόλη, εκεί όπου οι μνήμες συναντούν το μέλλον.
Και οι παρεμβάσεις με έργα και δράσεις θα είναι κομβικής σημασίας, ώστε οι δημότες των περιοχών αυτών δικαίως να μην αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας, να νιώθουν ικανοποιημένοι και ότι ζουν πραγματικά σε μια πόλη του 21ου αιώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το