Άρθρα

Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο

*του Γιώργου Καλτσογιάννη, μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Τα ζητήματα της πόλης μας παραμένουν ακόμη ανοικτά και είναι υποχρέωση όλων των φορέων μέσα από τη συνεργασία, τη συστράτευση και την προώθηση ενεργών πολιτικών να τα αντιμετωπίσουν.
Παρά τις δυσκολίες της κρίσης ο Βόλος διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα που επιβάλλεται να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο.
Η κρίση βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση υποδομών, αλλά υπάρχουν ακόμη τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι τρόποι για να προσπεραστούν οι δυσκολίες και να δούμε επιτέλους μια πόλη που θα είναι αντάξια των δυνατοτήτων της και των προσδοκιών των πολιτών της.
Αυτή τη στιγμή στην πόλη και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα εκκρεμούν μια σειρά ζητημάτων. Ο περιφερειακός, η μετεξέλιξη του λιμανιού, οι δομές πρόνοιας και πολιτισμού, η βελτίωση ποιότητας της ζωής, η ανάπτυξη τουριστικών δομών και κυρίως η ανεργία, είναι θέματα που από διαφορετικές διαστάσεις εγκλωβίζουν και τελματώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας είναι μέρος της καθημερινότητας αλλά δεν αρκούν από μόνες τους για να φέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα στους κατοίκους του Βόλου.
Γιατί, όταν φώτα των διαφόρων τελετών και εκδηλώσεων σβήσουν, επιστρέφουν η αγωνία για την οικονομική επιβίωση και ο προβληματισμός για την απουσία προοπτικών προόδου.
Ο χρόνος περνά και δεν έχουμε κανένα άλλο περιθώριο, από το να εργαστούμε όλοι συλλογικά και αποφασιστικά για την τόνωση της τοπικής οικονομίας που θα έρθει μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, την λειτουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά και τη στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων είτε μικρομεσαίων είτε μεγαλύτερων που δίνουν καθημερινό αγώνα.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από υποδομές που θα διευκολύνουν την ποιότητα ζωής, έχει ανάγκη όπως και από χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Είναι καιρός λοιπόν να επενδύσει η πόλη μας στο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, για να γίνουν πράξη οι φρέσκες ιδέες που υπάρχουν και να αναταθεί η οικονομία.
Αυτό που χρειάζεται είναι η μεθοδικότητα, η μαχητικότητα στη διεκδίκηση και η σύμπνοια των φορέων για να προσφέρουν στους πολίτες τις ευκαιρίες εξέλιξης που αναζητούν. Μόνο έτσι ο τόπος μας θα πάει μπροστά και θα ξεπεράσει τα εμπόδια όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και των ανεπαρκειών της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους το οξυγόνο ανάπτυξης και προόδου που έχει ανάγκη ο Βόλος, ο τόπος μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μάτι: «Είμαστε επαγγελματίες πυροσβέστες, δεν κάνουμε πολιτική» – Τι κατέθεσε ο πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ

Στη δίκη για τους 104 νεκρούς στο Μάτι κατέθεσε σήμερα ο πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ,…

12 Ιανουαρίου 2024

Ελεύθεροι οι 14χρονοι που διέδιδαν πλαστές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στους δύο ανήλικους μαθητές οι οποίοι…

12 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το Σχέδιο Προγραμματικών Θέσεων – «Κλείδωσε» η ημερομηνία για το συνέδριο

Το Σχέδιο Προγραμματικών Θέσεων έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής…

12 Ιανουαρίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: «Έψαχνα να βρω για τη χλωράλη, δεν έχω διαβάσει για κεταμίνη»

Με καταιγισμό ερωτήσεων της προέδρου συνεχίστηκε η έκτη μέρα απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου για την…

12 Ιανουαρίου 2024

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ στους συλληφθέντες

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης, στο νησί της Κέρκυρας,…

12 Ιανουαρίου 2024

Νέα υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων με διαδικτυακά ραντεβού – Τρεις συλλήψεις και έξι καταζητούμενοι

Νέα υπόθεση μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από επιχείρηση…

12 Ιανουαρίου 2024