Άρθρα

Να αγωνιστούμε για τον Δήμο Βόλου που μας αξίζει

του Βασίλη Γιαννουλή*

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι ιδιαίτερα κομβικές για την εξέλιξη της πόλης μας, του Δήμου Βόλου ευρύτερα. Έχουν περάσει πέντε χρόνια, όπου αυτό που κυριάρχησε από την νυν Δημοτική Αρχή ήταν περισσότερο ο ντόρος και η έπαρση, παρά το έργο και η ουσία.
Ο τόπος μας αντί για βήματα προόδου, οπισθοδρόμησε. Κανένα μεγάλο έργο δεν ολοκληρώθηκε, ενώ η καθημερινότητα υποβαθμίστηκε, γειτονιές εγκαταλείφθηκαν, χώροι πρασίνου και αναψυχής αφέθηκαν στην τύχη τους, η ποιότητα ζωής των δημοτών σημείωσε δραματικό πισωγύρισμα. Το θέμα του νερού δεν λύθηκε, ενώ η ρύπανση του αέρα αποτελεί θέμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων των πολιτών.

Την ίδια στιγμή η ανεργία στην πόλη μας εκτινάχθηκε στα ύψη λόγω της αποβιομηχάνισης αλλά και της απουσίας επενδύσεων.
Η πόλη δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που διαθέτει λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ενώ σε ακόμη χειρότερη θέση βρέθηκαν τα χωριά και οι κωμοπόλεις που εντάσσονται στον Δήμο Βόλου τα οποία παρέμειναν κυριολεκτικά στο τέλμα.
Αυτός δεν είναι ο Βόλος που θέλουμε, αυτός δεν είναι ο διευρυμένος Δήμος που όλοι οραματιζόμασταν, όταν ενώθηκαν ολόκληρες περιοχές με τον Καλλικράτη.
Είναι στο χέρι μας, εμάς των δημοτών, να αντιταχθούμε στη μιζέρια και την κατρακύλα και να αγωνιστούμε για να αλλάξει σελίδα ο τόπος.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα κρίνουν το μέλλον της πόλης μας, του Δήμου μας. Και δεν μπορούμε να αφήσουμε το τρένο της ανάπτυξης να περάσει χωρίς εμείς να είμαστε επιβάτες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας να καταδικαστεί άλλα τέσσερα χρόνια στη στασιμότητα και την ανυποληψία.

Μπροστά στις σημαντικές αυτές προκλήσεις που έρχονται, αποφάσισα να ενεργοποιηθώ και να μπω απλός στρατιώτης στη μάχη για έναν καλύτερο Δήμο, για τον Βόλο που αγαπάμε και αξίζουμε θέτοντας την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη δημοτική παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» και επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα, πρόσωπο ικανό, με πλούσιο επιστημονικό υπόβαθρο ως πολιτικός μηχανικός, με καινοτόμες, νέες ιδέες και όραμα για την πόλη.
Με την ιδιότητα του υποστράτηγου εν αποστρατεία ΕΛΑΣ αλλά και του νυν υπεύθυνου στον τομέα προστασίας του πολίτη στη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Βόλου δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μου ότι θα αγωνιστώ για το καλό της πόλης και το συλλογικό συμφέρον έχοντας ως εφόδια τις αξίες, όπως το ήθος, την αξιοπρέπεια, τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνεργατικότητα, την ανιδιοτέλεια, με τις οποίες πορεύτηκα σε όλη μου την επαγγελματική πορεία υπηρετώντας την Ελληνική Αστυνομία από διάφορες θέσεις και αξιώματα. Αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα από την οικογένειά μου αρχικά και τους δασκάλους μου στη συνέχεια.
Η παράταξή μας έχει το σχέδιο και το όραμα, τη θέληση και τη δυναμική για να γίνει ο Δήμος Βόλου ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος αντάξιος της πλούσιας ιστορίας του.
Και θα αγωνιστούμε σκληρά για να το πετύχουμε έχοντας όλους τους δημότες σε μια ευρεία συμμαχία ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους.

*υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Βόλου με την παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το