Τοπικά

Ν. Ταγαράς σε Ζέττα Μακρή: Νομοθετική επίλυση για τις υποδομές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μεγάλη η ικανοποίηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, αφού, μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις και συναντήσεις της τόσο με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα όσο και με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχει ετοιμάσει και προτίθεται να εισάγει, σύντομα, νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ενθαρρυνθούν επενδύσεις και επεκτάσεις αναπτυξιακών δράσεων γεωργικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, όπως π.χ. αυτός του Ν. Πηλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, την κ. Μακρή για την πρόθεση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, να προχωρήσει στην, κατ’ εξαίρεση, εγκατάσταση βιομηχανικών, βιοτεχνικών και περιβαλλοντικών υποδομών, χαμηλής και μέσης όχλησης, συσκευασίας και μεταποίησης τοπικά παραγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και φυσικά παραγόμενων προϊόντων της περιοχής, σύμφωνα με τους ισχύοντες και εφαρμοζόμενους όρους δόμησης.

Το ΥΠΕΝ, αφού εξέτασε, ενδελεχώς, το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου της κτιριακής επέκτασης των εγκαταστάσεών του, καθώς ο Συνεταιρισμός, ήδη, υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνολικού ύψους 5 εκατ. Ευρώ – περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό της γραμμής διαλογής και συσκευασίας αλλά και την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων – θα προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυσή του.

Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Γιάννη Κράββαρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, ευχαρίστησε, θερμά, τόσο τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα όσο και τον Υφυπουργό κ. Ν. Ταγαρά για την απόφασή τους αυτή αλλά και για την στήριξη του δίκαιου και εύλογου αιτήματος του Συνεταιρισμού ενώ τους μετέφερε τις ευχαριστίες του κ. Κράββαρη. Δήλωσε, δε, ότι η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετική για την περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική του Αγροτικού Συνεταιρισμού και της ευρύτερης περιοχής του Ν. Μαγνησίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το