Τοπικά

“Ο Κ. Αγοραστός κρύβει την ένδειά του πίσω από φανφαρονισμούς και πυροτεχνήματα”

oikologiki thessalia

Δριμεία επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογική Θεσσαλία” Ν. Πουτσιάκας, μετά τη μεταξύ τους αντιπαράθεση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα κατάργησης των διοδίων. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πουτσιάκας καταγγέλει τον κ. Αγοραστό οτι απαντά στην τεκμηριωμένη κριτική με ανυπόστατες ύβρεις και οτι κρύβει πίσω από φανφαρονισμούς την αδυναμία του να απαντήσει επί της ουσίας. Χαρακτηρίζει δε πυροτέχνημα τη χθεσινή συζήτηση του θέματος για τα διόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς δεν είχε γίνει προεργασία και ούτε υπήρχε συγκεκριμένη εισήγηση της περιφερειακής αρχής.

Η ανακοίνωση Πουτσιάκα:

Ο Κ. Αγοραστός -είναι γνωστό στους συμμετέχοντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στους παροικούντες την πόλη- δεν διαθέτει το τάλαντο του ρήτορα. Σ’ αυτό μπορεί κανείς να δείξει κατανόηση και να πορευτεί στη συζήτηση με αυτό ως δεδομένο. Άλλο όμως είναι να αναλώνεται ο Κ. Αγοραστός σε ανούσια φλυαρία, ταλαιπωρώντας τη γραμματική και το συντακτικό, παπαγαλίζοντας τυποποιημένες εκφράσεις κενές περιεχομένου, κι άλλο να εκτοξεύει βαριές και ανυπόστατες ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, όπως συνέβη στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, διαβάζοντας από το τετράδιό του, τυποποιημένες φράσεις τις οποίες προφανώς έχει αποστηθίσει και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση, φυσικά, με τα διαλαμβανόμενα στη συζήτηση και ως εκ τούτου καθίστανται μνημειώδη λεκτικά ατοπήματα.
Αντίστοιχες επιθέσεις έχει κάνει, δυστυχώς, και σε άλλους συναδέλφους, το ίδιο σκληρές, και άστοχες.
Και προς τι η ακατανόητη επίθεση εναντίον μου; διότι, απλά, αναφέρθηκα κατά την τοποθέτησή μου στο γεγονός ότι ο ίδιος ήταν εισηγητής στο νόμο που ψήφισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη σύμβαση παραχώρησης της ΠΑΘΕ με τον οποίο θεσπίστηκαν αυτά τα χαράτσια των διοδίων, επιδεικνύοντας στην πορεία μια εξαιρετική δυνατότητα μεταμόρφωσης από θύτης σε θύμα ζητώντας όψιμα αυτά να καταργηθούν.
Γιατί όμως ο Κ. Αγοραστός απαντά, σε τεκμηριωμένη κριτική με ανυπόστατες ύβρεις; Προφανώς διότι έτσι έχει μάθει, δεν μπορώ, όμως, να τον ακολουθήσω σ’ αυτό το επίπεδο, διότι εκτός των άλλων, δεν συμμερίζομαι μια τέτοια άποψη.
Ο Κ. Αγοραστός είναι άραγε υπεράνω κριτικής; δέχεται ή όχι τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου; τα έχει κάνει όλα σωστά; έχει λύσει όλα τα προβλήματα των πολιτών; ή μήπως την αδυναμία του να απαντήσει επί της ουσίας την καλύπτει πίσω από φανφαρονισμούς και χαϊδεύει αυτιά αντί να αντιμετωπίσει τα θέματα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα;
Ο Κος Αγοραστός διάγει το 5ο χρόνο ως περιφερειάρχης και οι πολίτες αξιώνουν να τοποθετηθεί για το τι συγκεκριμένο έχει κάνει για το θέμα των διοδίων στην πράξη όχι στα λόγια, το ερώτημα αυτό το θέτουμε και θα το θέτουμε με κάθε ευκαιρία, επαναλαμβάνοντας, ποιο αποτέλεσμα έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα των διοδίων;
Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο κληθήκαμε να συζητήσουμε για ένα θέμα χωρίς να υπάρχει εισήγηση, χωρίς καμία προεργασία και κανένα στοιχείο, όπως άλλωστε γίνεται και με τα περισσότερα θέματα που δεν εντάσσονται στις συνήθεις γραφειοκρατικές υπηρεσίες της περιφέρειας (βλέπε θέμα ανεργίας, σύσκεψη για Αχελώο κλπ).
Ακόμη, λοιπόν ένα πυροτέχνημα, μακριά από την ουσία των ζητημάτων, προφανώς για να καλυφθεί η ένδεια του Κ. Αγοραστού, αλλά εμείς δεν θα την αφήσουμε κεκαλυμμένη, θα την αναδείξουμε προτείνοντας σοβαρές, ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το