Τοπικά

Ν. Πήλιο: Οι λατόμοι ζητούν ανανέωση συμβάσεων χρήσης όπως ίσχυε μέχρι σήμερα

λατόμοι

Το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων χρήσης των λατομείων που ίσχυαν κανονικά μέχρι το 2013 και ο δήμος Ν. Πηλίου ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ανανεωθούν με την υπάρχουσα μορφή, απασχόλησε μεταξύ άλλων τη γενική συνέλευση που κάλεσαν τα σωματεία λατόμων Καλαμακίου,Νεοχωρίου και Συκής. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καθώς και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Τσερκέζη.

Οι λατόμοι προτείνουν την ανανέωση των συμβάσεων όπως ίσχυε μέχρι και το 2013. Διατείνονται ότι ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να συνάψουν σαν σωματεία ξεχωριστές συμβάσεις εκμετάλλευσης, και ζητούν να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, όπως σε προηγούμενη συνεδρίαση  του Δημ. Συμβουλίου είχε αποφασιστεί. Επίσης ζητούν να παγώσει η διαδικασία κοινοποίησης των προστίμων που ο Δήμος  θέλει να εφαρμόσει

Με την παραπάνω οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων  αφενός αξιοποιούνται οι φυσικοί (ορυκτοί) πόροι της περιοχής και αφετέρου προσφέρεται επαγγελματική απασχόληση σε πάνω από 120 λατόμους της περιοχής, μία σημαντική παράμετρο στη σημερινή συγκυρία. Επιπλέον θα αποφέρει και σημαντικά έσοδα στο δήμο Ν. Πηλίου.  Ο Κ. Δελημήτρος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον Γ.Γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων καθώς και στον Γ. Γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ.Γ. Ενέργειας έχει ήδη πραγματοποιηθεί και αναμένεται η απάντησή του, ενώ εντός των ημερών θα ακολουθήσει και η συνάντησή του με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση αυτού του προβλήματος που έχει ανακύψει και θέτει σε αμφισβήτηση τη δραστηριότητα των λατόμων στο Ν. Πήλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το