Τοπικά

Ν. Παπαθανάσης και Ζ. Μακρή επικεφαλής του κλιμακίου της ΝΔ στα Γρεβενά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή ήταν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφτηκε τον νομό Γρεβενών, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
Την κα Μακρή, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της, συνόδευαν ο βουλευτής κ. Πάτσης, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γρεβενών Λεωνίδας Τεντόγλου και κομματικά στελέχη.
Το πρόγραμμα της Υφυπουργού Παιδείας ξεκίνησε με τις διαδοχικές επισκέψεις στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και τις συναντήσεις της Υφυπουργού Παιδείας με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας, Γιάννη Σούλιο, την διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας, Σουμελά Ατματζίδου, στελέχη και εκπαιδευτικούς, όπου συζητήθηκαν θέματα, που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα Γρεβενών καθώς και οι καινοτομίες που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια, η κα Μακρή επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών και νηπιαγωγείο της πόλης ενώ, στο περιθώριο του πυκνού προγράμματός της, η Υφυπουργός άδραξε την ευκαιρία και βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Γρεβενών, σχολείο στο οποίο φοίτησε και η ίδια, με έντονη συγκίνηση και φανερή τη συναισθηματική φόρτιση της επιστροφής στους χώρους του μετά από τόσα χρόνια.
Επίσης, η κα Μακρή περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και στην αγορά, συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους και αντάλλαξε απόψεις και σκέψεις με νέες και νέους των Γρεβενών.

Στο κοινό πρόγραμμα επισκέψεων, ο κ. Παπαθανάσης και η κα Μακρή συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Γρεβενών με τον Δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, αντιδημάρχους και εκπροσώπους φορέων ενώ στη συνάντηση ήταν παρών και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Γρεβενών Αθανάσιο Φωλίνα, περιφερειακούς συμβούλους και φορείς, σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα και με τον διάλογο που προέκυψε να αναφέρεται σε θέματα, ανάγκες και προκλήσεις τοπικού ενδιαφέροντος αρμοδιοτήτων των δυο υπουργών και πολιτικής επικαιρότητας.
Στη συνέχεια, Παπαθανάσης και Μακρή μετέβησαν σε κεντρικό χώρο εστίασης των Γρεβενών, όπου συνομίλησαν με πολίτες και στελέχη με την επικοινωνία να εντοπίζει, να αναδεικνύει και να στρέφεται γύρω από ποικίλες δράσεις και έργα υποδομής, που έχουν πραγματοποιηθεί ή είναι υπό υλοποίηση στον νομό και θα αναβαθμίσουν την λειτουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα υπηρεσιών και άλλων παροχών στην τοπική κοινωνία.
Η παρουσία της κας Μακρή στα Γρεβενά αποτέλεσε για εκείνη σημαντικό σταθμό και προσωπική υπόθεση, μια και η πόλη είναι η δεύτερη πατρίδα της, τόπος καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της Μιχαήλ Μακρή, ο οποίος υπήρξε δικηγόρος και βουλευτής Γρεβενών, αλλά και τόπος κατοικίας της ίδιας στα παιδικά της χρόνια. Η κα Μακρή συναντήθηκε με παλιούς συμμαθητές, με δικούς της ανθρώπους, με φίλες και φίλους μιας ζωής, με τους οποίους τη συνδέουν δυνατοί και άρρηκτοι δεσμοί.
Στο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφτηκε τα Γρεβενά συμμετείχαν, επίσης, οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδας Καλλίρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το