Χωρίς κατηγορία

Νάνσυ Καπούλα: Η απαγόρευση οικοδόμησης σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας θα δημιουργήσει προβλήματα

kapoula-nansy

Τα προβλήματα και την αναστάτωση που θα δημιουργήσει η τροπολογία με την οποία θα απαγορεύεται η οικοδόμηση σε στρέμματα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων, επισήμανε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα μιλώντας σήμερα στη «Θ» ΤV. Η κ.Καπούλα υπογράμμισε πως με την τροπολογία επιδιώκουν να καταργήσουν τα οικόπεδα που χτίζονται κατά παρέκκλιση και νόμιμα στις περιοχές υψηλής παραγωγικότητας.

«Πρόκειται για οικόπεδα που είναι κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων ή έχουν μικρότερο από το συμβατό, για την κατά κανόνα αρτιότητα, πρόσωπο», ανέφερε η πρόεδρος του ΤΕΕ και πρόσθεσε πως αυτή η τροπολογία είναι ένας έμμεσος τρόπος για να καταργήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση.
Η κ. Καπούλα τόνισε επίσης ότι αυτή η διάταξη έρχεται σε σύγκρουση με άλλη διάταξη η οποία προστατεύει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. «Οι άνθρωποι αγόρασαν αυτά τα οικόπεδα για να χτίσουν και είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή των οικοδομήσιμων και μη οικοδομήσιμων οικοπέδων. Αν περάσει αυτή η διάταξη, για μια πενταετία θα υπάρξει μια παγωμένη κατάσταση» συμπλήρωσε.
Ένα ακόμη πρόβλημα που ενδεχομένως θα προκύψει αφορά την αύξηση των αυθαιρέτων καθώς, όπως παραδέχθηκε η ίδια, όταν υπάρχουν βίαιες παρεμβάσεις, υπάρχει και αύξηση των αυθαιρέτων οικοδομημάτων.
Τέλος, η κ. Καπούλα δήλωσε πως το ΤΕΕ Μαγνησίας θα ενημερώσει τους δημάρχους όλων των δήμων της Μαγνησίας και θα καλέσει τους κυβερνητικούς βουλευτές να ενημερώσουν το ΤΕΕ για το σκεπτικό αυτού του νόμου. «Αυτή τη στιγμή διακινδυνεύονται χιλιάδες περιουσίες» ανέφερε επιπρόσθετα η ίδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το