Τοπικά

Ν. Κανελλής: Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ

Τεράστιες ευθύνες στην δημοτική αρχή Βόλου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΔΕΥΑΜΒ, μετά και τη μη καταβολή έναντι της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους της Επιχείρησης, αποδίδει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής ο οποίος ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις.

Όπως ειδικότερα αναφέρει σε ερώτησή του:

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ δεν πληρώθηκαν κανονικά όπως γίνεται στις 22 κάθε μήνα λόγω των κατασχέσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΡΓΗΛ. Για παράδειγμα, στις 27/9/2018 διαπιστώθηκε πως η ΕΡΓΗΛ απομάκρυνε 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό μισθοδοσίας στην τράπεζα EUROBANK ενώ συνολικά τους τελευταίους 6 μήνες έχει κατασχέσει περίπου 4,2 εκ ευρώ από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Είναι πλέον φανερό ότι η ταμειακή κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ χειροτερεύει ραγδαία γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και, κατά συνέπεια, την ασφαλή υδροδότηση και αποχέτευση του 7ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας.
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες.

Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι οι «40 νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΓΗΛ» στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν εντελώς ανεπαρκείς. Μετά την καταψήφιση της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/8/2018, έως και σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει καταθέσει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος, και ενώ γνωρίζει πως ο οικονομικός κλοιός ολοένα και κλείνει.

Επιπλέον, με τους πρόσφατους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ αποστέλλεται προπαγανδιστικό φυλλάδιο με την υπογραφή του Δήμου Βόλου. Το φυλλάδιο καταφέρεται εναντίον όσων στάθηκαν απέναντι στην πρόταση της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ όπως η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, τα κινήματα πολιτών για το νερό και οι αντιπολιτεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με βάση την νομική γνωμοδότηση που παρουσίασε ο Σύλλογος Εργαζομένων αντικρούστηκαν όλα τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής. Απέναντι σε αυτά τα επιχειρήματα η Δημοτική Αρχή δεν παρουσίασε οικονομοτεχνική μελέτη, όπως είχε δεσμευτεί, ή νομικά αντεπιχειρήματα που να τεκμηριώνουν όσα ισχυρίζονταν σε σχέση με τη λύση και εκκαθάριση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
– Πότε θα ενημερώσετε επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για τις εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ;
– Με ποιο τρόπο αναλαμβάνει την ευθύνη η Δημοτική Αρχή για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, την κάλυψη των υποχρεώσεων σε μισθοδοσία, προμήθειες, συνέχιση των έργων συντήρησης-επισκευής-αντικατάστασης-επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης;
– Θα δοθεί η δυνατότητα να διανεμηθεί με τους λογαριασμούς φυλλάδιο με τις θέσεις όσων είναι αντίθετοι στην λύση και εκκαθάριση;

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής 26/1

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 19.00 Καρμιώτισσα-ΑΕΛ Λάρνακας…

26 Ιανουαρίου 2024

Βόλος:Απολογείται σήμερα για ποσότητα χασίς που βρέθηκε σπίτι του

Προθεσμία για σήμερα έλαβε ένας 57χρονος Βολιώτης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο οποίος συνελήφθη…

26 Ιανουαρίου 2024

Ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα και στη Μαγνησία

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και στη Μαγνησία,  με τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα να…

26 Ιανουαρίου 2024

Βόλος: Αναστάτωση με 50χρονο που αρνούνταν να μεταβεί στην ψυχιατρική – Παρέμβαση αστυνομίας και πυροσβεστικής

  Με την παρέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που άνοιξε το διαμέρισμα, οδηγήθηκε στην…

26 Ιανουαρίου 2024

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ,…

25 Ιανουαρίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου – Μαραθώνια αγόρευση από την εισαγγελέα: Δεν χορήγησαν οι γιατροί την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Επί 10 και πλέον ώρες αγορεύει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εισαγγελέας της…

25 Ιανουαρίου 2024