Τοπικά

Ν. Φορτούνας: Θα κινηθούμε δικαστικά κατά του ΠΑΚΟΕ «Θ»

fortounas

Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος που αφορούσε στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Κυριακής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου και αποφασίστηκε να ζητηθεί από το μελετητικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση, να στείλει μέσα στο προσεχές διάστημα υπόμνημα με διευκρινίσεις για το έργο. Επίσης, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα κινηθεί δικαστικά κατά του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, έπειτα από τις μετρήσεις που παρουσίασε και ανακοίνωσε ως ακατάλληλη την ακτή της Κορώπης.

«Θα κινηθούμε δικαστικά κατά του ΠΑΚΟΕ, γιατί μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού δυσφήμισε μία ολόκληρη περιοχή με τις αυθαίρετες μετρήσεις του», τόνισε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νίκος Φορτούνας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Οποιοσδήποτε άλλος κάνει μετρήσεις, για μένα εξυπηρετεί σκοπιμότητες και κινείται εκ του πονηρού. Οι δειγματοληψίες γίνονται με ενδεδειγμένο τρόπο. Ήταν ανεύθυνη η στάση του ΠΑΚΟΕ, που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση στα νερά της Κορώπης και η ακτή είναι ακατάλληλη για κολύμβηση».
Τα συγκεκριμένα θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξήχθη στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν οι εκθέσεις του α’ και β’ τριμήνου του τρέχοντος έτους ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε η απ’ ευθείας ανάθεση στο Δασικό Συνεταιρισμό Κένταυρο για την κάλυψη εμπορικών τμημάτων ξύλευσης σε Βυζίτσα και Μηλιές. «Ο Δήμος για κάθε χωρικό κυβικό οξιάς και βελανιδιάς θα εισπράττει 10,2 ευρώ και 12,2 ευρώ αντίστοιχα. Στον Συνεταιρισμό ανήκουν 50 μέλη από την περιοχή μας, οι οποίοι θα ωφεληθούν οικονομικά από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Λεγαντής.
Συζητήθηκαν επίσης οι εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις μεταβολές σε άρδευση και ύδρευση στις Δημοτικές Ενότητες Μηλεών, Αφετών και Σηπιάδος. Πρόκειται για αιτήσεις δημοτών, οι οποίοι είτε διόρθωσαν τις δηλώσεις με τα στρέμματα που αρδεύουν, είτε έκαναν ενστάσεις για λανθασμένες μετρήσεις στο νερό της ύδρευσης, πέρα από εκείνους που πλήρωσαν τους λογαριασμούς και δεν προσκόμισαν τις αποδείξεις στο Δήμο.
Τέλος, εγκρίθηκαν, όπως άλλωστε αναμενόταν, οι προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Τρικερίου και Μηλεών για την τέλεση μνημόσυνου για τους διατελέσαντες προέδρους και γραμματείς της Κοινότητας Τρικερίου και για την καθιέρωση της 2ας Μαΐου ως εθνική τοπική γιορτή στις Μηλιές, σε ανάμνηση της ύψωσης της σημαίας της Εθνικής Επανάστασης από τον Άνθιμο Γαζή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το