Τοπικά

Ν.Χριστοδουλάκης από τον Βόλο: Κίνδυνος επέκτασης του μνημονίου αν η Ελλάδα επιμείνει στη διαγραφή του χρέους ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη

Τον κίνδυνο επέκτασης των μέτρων και του μνημονίου, αν η Ελλάδα θέτει τη διαγραφή του χρέους ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη τόνισε από τον Βόλο ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης που μετείχε στις εργασίες του συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας με την ομιλία του με θέμα «Η ελληνική κρίση και το χάσμα Βορρά-Νότου στην Ευρωζώνη».

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι μεγάλο, αλλά επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

«Είναι προφανές σε όλους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ότι κάτι πρέπει να γίνει» τόνισε και επεσήμανε πως «Το θέμα είναι ότι αν ξεκινήσει η Ελλάδα και ζητάει εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη, πιστεύω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν και ενδέχεται πάλι να μπούμε σε επιπλοκές στη διαπραγμάτευση ή σε συζητήσεις για επέκταση των μέτρων και του μνημονίου».

Πρόσθεσε έτσι πως για το λόγο αυτό πιστεύει και υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχει για να μπει η οικονομία σε μια τροχιά ανάπτυξης. «Σκοπός είναι να τους πείσουμε όλους ότι η αβεβαιότητα και οι φόβοι είναι πίσω μας και όχι μπροστά μας» ανέφερε ο ίδιος

Παράλληλα εξέφρασε και την άποψη πως μπορεί να βελτιωθεί το χρέος μετακυλώντας πληρωμές και οφειλές στο απώτερο μέλλον και συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος εξυπηρέτησης. «Θέλει πολλή δουλειά αλλά πιστεύω ότι στο τέλος η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το