Τοπικά

Ν. Αγχίαλος: Καταργείται ο κεντρικός πεζόδρομος

Σ16-Φ2-δισ

Γνωμοδοτική απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Αγχιάλου, οι οποίες στην ουσία αφορούν στην οδό Ελληνικής Αεροπορίας, η οποία είναι πεζοδρομημένη.
Ειδικότερα, κατατέθηκε πρόταση για τον αποχαρακτηρισμό της από πεζόδρομο στο τμήμα πάνω από την επαρχιακό οδό Βόλου- Μικροθηβών και την μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των παρακείμενων καταστημάτων. Με την ίδια απόφαση προτείνεται η κατάργηση των υφιστάμενων σιντριβανιών και η μετατροπή τους σε βραχόκηπους.
Η προαναφερόμενη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου είναι καθαρά γνωμοδοτική και για την υλοποίησή της θα πρέπει πρώτα να συνταχθεί νέο τοπογραφικό και στη συνέχεια να εγκριθεί από τις αντίστοιχες Επιτροπές του Δήμου Βόλου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Γεωργία Μποντού- Τοκαλή, «η απόφαση για μετατροπή του πεζόδρομου της Ελληνικής Αεροπορίας σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ολιγόλεπτη στάθμευση, ελήφθη μετά από τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, οι οποίοι τονίζουν πως με την υφιστάμενη κατάσταση οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν με «λουκέτο» λόγω μειωμένης κίνησης. Η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του πεζοδρόμου έχει ξεκινήσει μετά την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Τοπικό Συμβούλιο για αλλαγή χρήσης και λειτουργίας του πεζοδρόμου» προσέθεσε η ίδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το