Πολιτισμός

Μυθιστόρημα μυστηρίου από τη Φραντζέσκα Μάνγγελ παρουσιάστηκε χθες στον Βόλο 

Παρουσιάστηκε χθες στο Public Βόλου το νέο βιβλίο της Φραντζέσκας Μάνγγελ «Καχαραμπού» (εκδόσεις Bell), το οποίο αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος του βραβευμένου μυθιστορήματος «Η Νύχτα του Σάουιν». Μια ιστορία μυστηρίου με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, ένα βιβλίο για τον χρόνο, για τον έρωτα και για τις γυναίκες.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, το δεύτερο και τελευταίο μέρος της διλογίας η Νύχτα του Σάουιν και η Καχαραμπού, με το πρώτο να έχει πάρει το Βραβείο Βιβλίου Public Πρωτοεμφανιζόμενου στη Λογοτεχνία 2018 και το δεύτερο βιβλίο της διλογίας να έρχεται δύο χρόνια μετά.
«Είναι ένα βιβλίο μυστηρίου, αλλά έχει και πολλές κοινωνικές προεκτάσεις. Ένα βιβλίο για τον χρόνο, για τον έρωτα και για τις γυναίκες και αυτά που βίωσαν και βιώνουν μέχρι σήμερα» τόνισε η συγγραφέας.

Η κ. Φραντζέσκα Μάνγγελ επισήμανε ότι ήθελε να είναι μία ιστορία, η οποία να μην παρουσιάζει τίποτα εξιδανικευμένο, ούτε τον έρωτα ούτε τη συμβίωση ούτε τη θέση της γυναίκας και του άντρα. «Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι στη ζωή συμβαίνουν τα πάντα. Μπορούμε να δούμε τα πάντα. Και το καλό και το κακό και την αγάπη και το μίσος. Και όλα αυτά περνούν μέσα από το βιβλίο μου» ανέφερε η συγγραφέας.
Σύμφωνα με την ίδια, ποτέ δεν σκέφτηκε ότι γράφει ένα βιβλίο μυστηρίου και θέλει να τραβήξει τον αναγνώστη. «Νομίζω ότι σιγά-σιγά έτσι όπως έπλαθα την ιστορία στο μυαλό μου, η ίδια η ιστορία με τράβαγε και με κέντριζε. Και πολλές φορές οι ήρωες έκαναν τα δικά τους. Άλλο είχα ξεκινήσει να φτιάχνω, άλλο γινόταν τελικά στην πορεία» επισήμανε. για να προσθέσει πρόκειται για μία μαγεία: «Συμβαίνει κάτι μαγικό μέσα στο μυαλό, το οποίο δεν μπορώ να το περιγράψω».

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Φραντζέσκας Μάνγγελ η συγγραφέας επισήμανε πως έχει ήδη ξεκινήσει και δουλεύει ένα νέο μυθιστόρημα. «Βρίσκομαι στην αρχή βέβαια. Είναι μία ιστορία που έχει να κάνει με τον χρόνο, ένα στοιχείο που μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ στα βιβλία μου, με την ιστορία, επίσης ένα στοιχείο που αγαπώ, και με το παράλογο των ανθρώπων» κατέληξε.
Στην εκδήλωση παρουσίασης μίλησαν η κ. Κερασία Μπαρτζιώκα, εκπαιδευτικός, μουσειοπαιδαγωγός, πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», ο Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, και η Λιάννα Πασχούδη, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το