Ελλάδα

Μυστηριώδης πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα (video)

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας το οποίο προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ λίγο πριν άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το αεροσκάφος έφυγε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στη χώρα μας.
Στο Ελ. Βενιζέλος έμεινε για τέσσερις ώρες αν και αρχικά είχε πει ότι θα μείνει μόνο μία ώρα για να πραγματοποιήσει ανεφοδιασμό. Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ στο αεροπλάνο βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος συναντήθηκε με άγνωστο πρόσωπο στον διεθνή αερολιμένα.

Το Falcon απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου και ο αρχικός του προορισμός ήταν το νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Ωστόσο την ίδια μέρα το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Πορτογαλία χωρίς αρχικά να πάρει άδεια. Όμως όταν ο πιλότος του απείλησε ότι θα πέσει επειδή τελείωναν τα καύσιμα τότε οι Πορτογαλικές αρχές έδωσαν εντολή για προσγείωση. Δύο μέρες μετά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης και ενώ άλλες χώρες δεν το άφησαν να προσεγγίσει τα αεροδρόμιά τους.

Εν τέλει το Falcon έφτασε στην Ελλάδα στις 14:06. Το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Δήλωσαν ότι θα μείνουν 1 ώρα για ανεφοδιασμό, αλλά το αεροσκάφος έμεινε περίπου 4 ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το ίδιο αεροσκάφος είχε ξαναέρθει στην Ελλάδα το 2015, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,. Μάλιστα ούτε τότε είχε ανακοινωθεί ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι ο τελικός προορισμός του Falcon ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μάλιστα το αεροσκάφος έφυγε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα 8 τόνους χρυσού. Παράλληλα η αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι το καθεστώς του Μαδούρο έχει φυγαδεύσει κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και μέλης της οικογένειάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει επιβάλλει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΝΔ: Με ποιους συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του Μαδούρο;
«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Η Πειραιώς προσθέτει: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το