Κόσμος

Μυστήριο με πακέτα καθαρής κοκαΐνης στις γαλλικές ακτές

Aντιμέτωπες με… τσουνάμι πακέτων καθαρής κοκαϊνης (και άλλων ναρκωτικών ουσιών) που ξεβράζονται εδώ και μερικές εβδομάδες στις γαλλικές ακτές από την πλευρά του Ατλαντικού είναι οι Αρχές της Γαλλίας, για τα οποία δεν έχουν ιδέα από που προήλθαν. Η γαλλική αστυνομία ερευνά εδώ και μέρες το περιστατικό καθώς οι ακτές των περιφερειών από την Λουάρ Αταλντίκ μέχρι την Λαντ, 500 χιλιόμετρα απόσταση μεταξύ τους γεμίζουν κάθε μέρα με κιλά ναρκωτικών που ξεβράζονται με το κύμα συσκευασμένα σε πλαστικές σακούλες.

Συνολικά τις τελευταίες εβδομάδες οι Αρχές έχουν κατασχέσει 760 κιλά ναρκωτικών με εμπορική αξία 60 εκατομμυρίων ευρώ. Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι η κοκαiνη στα πακέτα είναι τόσο καθαρή που είναι επικίνδυνη για την υγεία του χρήση και γι’ αυτό οι εισαγγελικές Αρχές της Ρεν που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν εκδώσει σχετική οδηγία που καλούν το κοινό να καλέσει την αστυνομία εάν εντοπίσει κάποιο από τα πακέτα αυτά και να μην προσπαθήσει να το ανοίξει. Εάν κάποιος βρεθεί με πακέτο ναρκωτικών στην κατοχή του κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλακή.

Αξιοσημείωτο σύμφωνα με τις Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι πάνω στα πακέτα της κοκαϊνης είναι γραμμένο “diamante” ή “brillante”, σημάνσεις που όπως έγινε γνωστό υπήρχαν επίσης σε αντίστοιχα πακέτα που ξεβράστηκαν στις ακτές της Φλόριντα των ΗΠΑ μετά από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα πρώτα πακέτα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στις γαλλικές ακτές περίπου την ίδια περίοδo. Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές είναι ότι τα ναρκωτικά μεταφέρονταν από κάποιο πλοίο το οποίο όμως είτε εξαιτίας κακοκαιρίας είτε εξαιτίας κάποιου άλλου παράγοντα αναγκάστηκε να “ξεφορτωθεί” τα ναρκωτικά ρίχνοντάς τα στην θάλασσα. Σημειώνεται ότι οι γαλλικές Αρχές προ ημερών εντόπισαν ένα κοντέινερ με 680 κιλά ναρκωτικών ουσιών στο λιμάνι της Χάβρης, το οποίο θεωρείται ένα από τα λιμάνια που αποτελούν είσοδο για ναρκωτικά στην Ευρώπη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το