Τοπικά

«Μύλος» στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ της Μαγνησίας, με το κόμμα να φυλλοροεί και στελέχη να «κλείνουν το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόσκληση για «προοδευτική συμμαχία», ανταποκρινόμενοι και στο επίσημο κάλεσμα του αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καστρινάκη.
Την πολυδιάσπαση του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία αντικατοπτρίζει και η άρνηση μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής, να μετέχουν σε συνεδρίαση του οργάνου για την αποτίμηση των τεσσάρων τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, με τα ποσοστά στη Μαγνησία να μην αγγίζουν τον έτσι κι αλλιώς, χαμηλό μέσο όρο, που το κόμμα κατέγραψε πανελλαδικά. Αντιδράσεις, στο μεταξύ, έχει προκαλέσει σε τοπικό επίπεδο η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη, να «απονομιμοποιήσει» με τη στάση της τις Νομαρχιακές και αυτό μεταφράστηκε από μέλη της Νομαρχιακής της Μαγνησίας ως άρνηση της ηγεσίας του κόμματος τοπικά, να αναλυθεί το αποτέλεσμα των πολλαπλών εκλογών και σε επίπεδο Νομού.

Η γραμματέας του κόμματος Φούλη Τσιώμου, που πρωταγωνίστησε σε σύγκρουση με στελέχη του κόμματος, τα οποία είχαν αναλάβει τα οργανωτικά μέσα στην προεκλογική περίοδο, όπως ο Θανάσης Παπαγιάννης, αλλά και μετεκλογικά με τον υποψήφιο Νίκο Χαυτούρα, είναι αποδέκτης της άρνησης αναγνώρισης από μια ομάδα εντός του κόμματος.
Η ίδια συγκάλεσε συνεδρίαση, τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τετάρτη, στην οποία αρνήθηκε να μετέχει η λεγόμενη ομάδα του Δ. Κουτσούκου, παρότι ο ίδιος δεν είναι μέλος της Νομαρχιακής. Αντίθετα, συνάντηση για ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων ζήτησε η λεγόμενη ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ το όργανο θα συνεδρίαζε χωρίς την παρουσία των προσώπων, που έθεσαν υποψηφιότητα για βουλευτές.
Η γραμματέας του ΚΙΝΑΛ και ο αναπληρωτής της κ. Σ. Σκρίμπας εξέφρασαν εντός του οργάνου, τη Δευτέρα, την ενόχλησή τους για το γεγονός, ότι υπάρχει άρνηση από κομματικά στελέχη για σύγκληση της Νομαρχιακής με υπονόμευση των αυτονόητων διαδικασιών, ενώ το «αντίπαλο στρατόπεδο» δεν αναγνωρίζει την σημερινή τοπική ηγεσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το