Οι εικόνες της ημέρας

Μυλοπόταμος το Στολίδι του Αιγαίου

keimilio

Από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες του Πηλίου είναι ο Μυλοπόταμος, που βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο στην πλευρά του Αιγαίου και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της παραλίας της προσδίδουν χωρίς υπερβολές  την όψη ενός εξωτικού μέρους. Διαθέτει χρυσή άμμο, που συνδυάζεται με μικρό λευκό βοτσαλάκι και μικρές πετρούλες, και γαλαζοπράσινα νερά. Στο μέσον της παραλίας υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που εισχωρεί αρκετά μέσα στη θάλασσα και μοιάζει να κόβει την παραλία στα δύο.

Το μόνο σημείο στο οποίο ενώνονται τα δύο τμήματα είναι εκεί όπου οι δύο βράχοι σχηματίζουν μία τρύπα. Γύρω-γύρω υπάρχουν πολλά βράχια ενώ από την άλλη πλευρά του Μυλοποτάμου υπάρχει ένας χείμαρρος, τα νερά του οποίου ενώνονται σε ένα σημείο με τη θάλασσα. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Μυλοπόταμος έχει κατακτήσει επί σειρά ετών τη γαλάζια σημαία, εξ’ αιτίας της καθαρότητας των νερών του.

Αν και λείπουν οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες τις οποίες θα πρέπει να έχετε μαζί σας, η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη αφού διαθέτει καμπίνες για άλλαγμα, beach bar, σχεδόν μέσα στο βράχο, καφέ και ταβέρνες πιο πάνω. Επίσης, στην παραλία υπάρχει και ναυαγοσώστης, που διασφαλίζει την ασφάλεια του μπάνιου σας, ενώ στο βράχο υπάρχει και αναρριχητικό πεδίο για τους λάτρεις αυτής της δραστηριότητας.

Το κοντινότερο στην παραλία χωριό είναι η Τσαγκαράδα, αφού απέχουν μεταξύ τους λίγα μόνο χιλιόμετρα. Η πρόσβασή σας στην παραλία είναι εύκολη είτε πηγαίνετε εκεί με το δικό σας αυτοκίνητο είτε παίρνοντας το λεωφορείο από την Τσαγκαράδα. Ιδιαίτερη προσοχή, βέβαια, απαιτείται αν πάτε εκεί με το δικό σας αυτοκίνητο μέρες όπως σαββατοκύριακα και αργίες ή ώρες αιχμής, αφού το πιο πιθανό είναι ότι δε θα βρείτε εύκολα parking.

Να θυμάστε ότι παρκάρετε το αυτοκίνητό σας αρκετά μέτρα πάνω από την παραλία (θαυμάστε από εκεί πάνω τη θέα προς τα κάτω!) και κατεβαίνετε αρκετά σκαλοπάτια είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά για να φτάσετε στην ακτή.

πηγή φωτό: keimilio.gr Ilias Kapetanakis

πηγή κειμένου: http://www.discoverpelio.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το