Ελλάδα

Μπροστά σε μεγάλες αλλαγές η ΕΡΤ – Ποια πρόσωπα μένουν και ποια φεύγουν

Το τέλος του μήνα δεν αποκλείεται να σημάνει το τέλος εποχής για μια σειρά προσώπων που βρέθηκαν μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες της ΕΡΤ.
Οι κυβερνητικές προθέσεις είναι σαφείς και το ζητούμενο είναι -τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική στιγμή- ομαλή ολοκλήρωση προγραμματικών δεσμεύσεων και ήπια μετάβαση προς τους σχεδιασμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.
Σε αυτή, λοιπόν, την τρέχουσα- μεταβατική- περίοδο οι δημοσιογράφοι Γιάννης Τρουπής και Φώτης Καφαράκης προωθήθηκαν με άτυπο εποπτικό ρόλο, όπως αναφέρεται, στις ειδήσεις.

ΕΡΤ: Παραμένουν μέχρι νεωτέρας
Παραμένουν στις θέσεις τους οι Γιάννης Σμυρλάκης, Νίκος Μερτζάνης, Ευγενία Πασχαλίδου, αλλά μέχρι νεωτέρας. Ο Μερτζάνης πιο συγκεκριμένα θα ολοκληρώσει τον κύκλο εκπομπών του, «Μπροστά στα γεγονότα», στις 22 Ιουλίου, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση, οι αρμοδιότητες του ως εντεταλμένου σύμβουλου Ενημερωσης, έχουν ισχύ έως τις 31/12, με ΠΥΣ (πράξη υπουργικού συμβουλίου), ενώ εκείνη του Σμυρλάκη λήγει- θεωρητικά- τον Απρίλιο 2020. Η Πασχαλίδου, από το μόνιμο προσωπικό (και πτυχιούχος) – «που μόνον Συριζαία δεν είναι»- αν και ανάλαβε αξιολογικά και έπειτα από προβλεπόμενη σχετική διαδικασία, καθήκοντα διευθύντριας Ειδήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο, εικάζεται ότι θα αντικατασταθεί.

ΕΡΤ: Τι θα γίνει με την Κατερίνα Ακριβοπούλου
Στο μεταξύ φαίνεται ότι η «Δεύτερη ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου, έχει επιλεχθεί να ολοκληρώσει φυσιολογικά τον κύκλο της. Εως τις 26 Ιουλίου θα συνεχίσει και η ειδησεογραφική «Άλλη διάσταση».

Η πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ
Σχεδόν βέβαιες θεωρούνται και αλλαγές στην πρωινή ενημερωτική ζώνη. Πάντως από το ενδότερο περιβάλλον του Ραδιομεγάρου, σημειωνόνταν πως «υπάρχει πρόγραμμα που θα καλύψει τις ανάγκες των καναλιών για το καλοκαίρι και δεν θα υπάρχει κενό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το